HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Γιατί έχουν αυξηθεί τα ποσοστά στους νέους;

Ο Παναγιώτης Πεϊτσίδης, γυναικολόγος στο μαιευτήριο «Έλενα» και διδάκτωρ πανεπιστήμιου Αθηνών, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι μισές νέες μολύνσεις αφορούν νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών. Από το 2016 αυξήθηκε η βλεννόρροια κατά 45% -, η σύφιλη κατά 52% , η συγγενής (εκ γενετής) σύφιλη κατά 235%.

Η έρευνα δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό οι νέοι να νοσήσουν από τους ιούς HPV και HIV. Η αύξηση οφείλεται στο ότι δεν εξετάζονται και δεν έχουν σωστή ενημέρωση και δεν χρησιμοποιούν προφυλάξεις.Οι άνδρες χρησιμοποιούν λιγότερο τα προφυλακτικά, ενώ αυξάνονται οι  λοιμώξεις από ΣΜΝ | in.grΟ Παναγιώτης Πεϊτσίδης, γυναικολόγος στο μαιευτήριο «Έλενα» και διδάκτωρ πανεπιστήμιου Αθηνών, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη».

«Θα πρέπει να εστιάσουμε σε τρεις βασικούς προάγοντες που οδηγούν στην ευδοκίμηση και εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Είναι ο κοινωνικός, βιολογικός και ο παράγοντας της συμπεριφοράς, δηλαδή των σεξουαλικών επιθυμιών. Από τη στιγμή που μολυνθούμε από τον ιό και αναπτύξουμε συμπτώματα, αυτό ονομάζεται χρόνος επώασης. Σε πολλά νόσημα ο χρόνος επώασης είναι μεγάλος. Επίσης, πολλά σεξουαλικών μεταδιδόμενα νοσήματα δεν έχουν συμπτώματα. Τα χλαμύδια για παράδειγμα, 85% των ασθενών δεν παρουσιάζουν συμπτώματα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια ειδική ειδικότητα, η παιδική και εφηβική γυναικολογία, η οποία βρίσκεται σε στενή επαφή με τους παιδιάτρους. Δυστυχώς, τα παιδιά κρύβουν πως έχουν επαφές. Πρέπει να έχουμε μία κοινή ενημέρωση για τα παιδιά. Υπάρχει το εμβόλιο για HPV, όπου πολλοί γονείς το κάνουν στα παιδιά τους. Μέχρι της ηλικία των 18 είναι δωρεάν».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Αυτά είναι τα 3+1 είδη οργασμού στις γυναίκες

Her News

Sexting: Μια στις τρεις γυναίκες νιώθει υποχρεωμένη να στείλει nudes

Her News

Sexting: Απλές συμβουλές για να το πάτε σε άλλο… επίπεδο!

Her News