HerNews.gr
Beauty

Εσείς γνωρίζατε πως ο έρωτας κάνει καλό στα μαλλιά σας;

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που δεν προκαλεί μόνο πεταλούδες στο στομάχι, αλλά έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στο δέρμα και τα μαλλιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο έρωτας ενεργοποιεί μια σειρά από χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο μας, που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την εμφάνιση και την υγεία του δέρματος και των μαλλιών μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα ποσοστό της τάξης 17% των ζευγαριών, τελείωσαν νωρίτερα ένα ταξίδι λόγω κάποιου τσακωμού.

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής εμπειρίας, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ορμόνες όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και η ωκυτοκίνη. Αυτές οι ορμόνες έχουν αποδειχθεί ότι έχουν θετικό αντίκτυπο στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Για παράδειγμα, η αύξηση της ωκυτοκίνης συνδέεται με μια πιο ξεκούραστη εμφάνιση και μεγαλύτερη φωτεινότητα του δέρματος, καθώς και με πιο δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

Εσείς γνωρίζατε πως ο έρωτας κάνει καλό στα μαλλιά σας;

Επομένως, ο έρωτας δεν είναι μόνο ένα συναίσθημα που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι και εκτός εαυτού, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αναζωογόνηση και την υγεία του δέρματος και των μαλλιών μας. Άρα, ναι, η λάμψη που αντικρίζουμε στον καθρέφτη μας όταν είμαστε ερωτευμένοι δεν είναι μόνο φαντασία μας – είναι η επίδραση του έρωτα στην εξωτερική μας εμφάνιση, και αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Η ντοπαμίνη είναι μια ορμόνη που συνδέεται με θετικά συναισθήματα, σεξουαλική επιθυμία και κίνητρα. Κατά την εμφάνιση του έρωτα, η ντοπαμίνη απελευθερώνεται στον εγκέφαλο μας, δημιουργώντας μια κατάσταση ευφορίας παρόμοια με αυτήν που προκαλούν ναρκωτικά. Η αύξηση της κυκλοφορίας της ντοπαμίνης μπορεί να έχει εκπληκτική επίδραση στην εμφάνισή μας, δίνοντας στο δέρμα μας μια φυσική, υγιή λάμψη. Επιπλέον, η ντοπαμίνη μειώνει την παραγωγή κορτιζόλης, βοηθώντας στην πρόληψη φλεγμονών και πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Η σεροτονίνη, από την άλλη πλευρά, είναι μια ορμόνη που συνδέεται με την αίσθηση ευτυχίας και μειώνει το άγχος και την επιθετικότητα. Η παραγωγή σεροτονίνης ενθαρρύνεται από τρόφιμα πλούσια σε τρυπτοφάνη, βιταμίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καθώς και από την έκθεση στον ήλιο. Η βιταμίνη D, ιδιαίτερα, είναι θετικά συνδεδεμένη με την παραγωγή σεροτονίνης.

Έτσι, το συναίσθημα του έρωτα δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογική μας κατάσταση, αλλά μπορεί επίσης να έχει θετικές επιδράσεις στην εξωτερική μας εμφάνιση, συμβάλλοντας στη φρεσκάδα και τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών μας.

Κιτρικό οξύ: Ο πιο επαναστατικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Με νέα φθινοπωρινή απόχρωση στα νύχια της

HerNewskl

Ρουζ σε υγρή μορφή: Γιατί αξίζει να τα δοκιμάσουμε το καλοκαίρι;

HerNewskl

Πάμελα Άντερσον: Πως να επιτύχετε ακριβώς το θρυλικό makeup look της από τη δεκαετία του 90′

HerNews ka