HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Ορκίζεται να υπηρετήσει «όσο καλύτερα μπορεί» την πατρίδα

Ο βασιλιάς Κάρολος ευχαριστεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για τις ευχές τους εν μέσω της θεραπείας του για τον καρκίνο.

Ο 75χρονος μονάρχης μαγνητοσκόπησε ένα ειδικό μήνυμα καθώς εκπρόσωποι από 56 χώρες συγκεντρώνονται στο Λονδίνο την παραμονή της Ημέρας της Κοινοπολιτείας.

«Έχω συγκινηθεί βαθύτατα από τις υπέροχες ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και σε αντάλλαγμα, μπορώ μόνο να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία», δήλωσε ο Βασιλιάς Κάρολος.Η ομιλία θα παιχτεί στην ετήσια λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τη Δευτέρα. Είναι η 75η επέτειο της Κοινοπολιτείας – της οικογένειας των εθνών, τα περισσότερα από τα οποία συνδέθηκαν με το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της βρετανικής αυτοκρατορίας. Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Κάρολος είναι βασιλιάς των 14 εθνών, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ο μονάρχης, ο οποίος υποβάλλεται σε  θεραπεία για τον καρκίνο και έχει ακυρώσει τα περισσότερα δημόσια καθήκοντα, θα εκπροσωπηθεί στη λειτουργία τη Δευτέρα από τη σύζυγό του,  βασίλισσα Καμίλα , ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα είναι επίσης εκεί.

Σε αντίθεση με πέρυσι, η Κέιτ Μίντλετον δεν θα δώσει το παρών. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας συνεχίζει την ιδιωτική ανάρρωσή της μετά από  χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά  τον Ιανουάριο και το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι είναι «απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα μέχρι μετά το Πάσχα».Η εκδήλωση θα γιορτάσει το παγκόσμιο δίκτυο 56 χωρών με θέμα το 2024 «Ένα ανθεκτικό κοινό μέλλον: Μεταμορφώνοντας την Κοινοπολιτεία μας» και αναμένεται να παρευρεθούν 2.000 καλεσμένοι. 

Στην ομιλία του, η οποία θα παιχτεί στη λειτουργία τη Δευτέρα, ο βασιλιάς Κάρολος κάνει τη σύνδεση με τη δική του ζωή, καθώς είναι τόσο “παλιός” όσο το ίδρυμα.

«Ζεσταίνει την καρδιά μου να αναλογίζομαι τον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία υπήρξε σταθερή σε όλη τη ζωή μου – μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας», λέει.

Προτρέποντας τους ανθρώπους να «συνεργαστούν για να κατανοήσουν ο ένας τις προοπτικές του άλλου, συμπεριλαμβανομένων των ανισοτήτων και των αδικιών που εξακολουθούν να αντηχούν μέχρι σήμερα, προσθέτει ότι «η διαφορετικότητά μας είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας».

Ο Βασιλιάς Κάρολος λέει στην ομιλία του: «Η Κοινοπολιτεία αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της ανθρωπότητας, από όλες τις περιοχές του κόσμου, με όλες τις διαφορετικές εμπειρίες, γνώσεις και φιλοδοξίες που φέρνει αυτό. Όπου κι αν ζούμε, μας ενώνουν οι πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε — είτε είναι η κλιματική αλλαγή, η απώλεια της φύσης ή οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες».«Η διαφορετικότητά μας σημαίνει ότι αυτές οι προκλήσεις μας επηρεάζουν όλους διαφορετικά και ότι βιώνουμε τις επιπτώσεις τους με διαφορετικούς τρόπους», προσθέτει. «Η σοβαρότητά τους, ωστόσο, είναι κοινή για τον καθένα μας».

Ο μονάρχης αναλογίζεται τα διαφορετικά ταξίδια που έχουν κάνει περισσότερα από 50 έθνη από την αρχή της Κοινοπολιτείας το 1949. «Πέρυσι, οι Μπαχάμες γιόρτασαν την 50ή επέτειο της Ανεξαρτησίας τους, όπως φέτος η Γρενάδα και την επόμενη χρονιά η Παπούα Νέα Γουινέα. Καθένα από αυτά τα ορόσημα – και πολλά άλλα παρόμοια – αντιπροσωπεύουν την εκπλήρωση αμέτρητων φιλοδοξιών και την επίτευξη τόσο αξιοσημείωτων δυνατοτήτων».

«Και η ανάπτυξη της Κοινοπολιτείας, με νέα μέλη που συνεχίζουν να εντάσσονται στην οικογένεια των εθνών μας, δείχνει ξεκάθαρα ότι, ενώ μπορεί να μην έχουμε όλοι μια κοινή ιστορία, έχουμε κοινές φιλοδοξίες για ένα καλύτερο μέλλον – συνεργαζόμενοι για να χτίσουμε ανθεκτικότητα και να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις», συνέχισε ο βασιλιάς Κάρολος.

Η εικονική συμμετοχή του Βασιλιά Καρόλου στην Υπηρεσία Ημέρας της Κοινοπολιτείας αυτή την εβδομάδα ευθυγραμμίζεται με τις πιο πρόσφατες οδηγίες σχετικά με την υγεία του. Στις 5 Φεβρουαρίου, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο Βασιλιάς είχε  διαγνωστεί με καρκίνο  και οι γιατροί του συμβούλεψαν να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντα ενώ λάμβανε θεραπεία. 

Το παλάτι είπε ότι η διάγνωση ήρθε μετά την επισήμανση ενός «ξεχωριστού θέματος ανησυχίας» κατά τη διάρκεια της θεραπείας του μονάρχη για  καλοήθη διεύρυνση του προστάτη  τον Ιανουάριο, αν και ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Βασιλιάς Κάρολος: Έτσι αντέδρασε όταν έμαθε ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα κάνει πρόταση γάμου στη Μέγκαν Μαρκλ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Elon Musk: Για ποιο λόγο ο αδερφός του και οι φίλοι του μισούσαν την Amber Heard όταν ήταν ζευγάρι;

HerNews ka

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το φόρεμά της πωλείται σε δημοπρασία για 256.000 λίρες

HerNews ka

Κάθε μέρα και πιο αποκαλυπτική η Bianca Censori: Φόρεσε καλσόν αντί για παντελόνι

HerNews ka