HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να οργανώσετε το σπίτι σας όταν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε

Το εσωτερικό στυλ και το γούστο του καθενός εξελίσσεται φυσικά και αλλάζει με την πάροδο του χρόνου ανάλογα με τις τρέχουσες τάσεις. Οι οικογένειες μπορεί να μεγαλώσουν ή αυτό που απαιτούμε από το σπίτι μας θα αλλάξει λόγω του πώς θέλουμε να νιώθουμε όταν βρισκόμαστε σε αυτό.

Ένα πολυάσχολο οικογενειακό σπίτι μπορεί εύκολα να γεμίσει με αντικείμενα που δεν τους δίνονται ειδικά μέρη για να τα αποθηκεύσετε ή το δωμάτιο να γίνει ένας λειτουργικός χώρος διαβίωσης σε αντίθεση με ένα δωμάτιο που σας εμπνέει.

Διαβάστε παρακάτω συμβουλές για το πώς να οργανώσεις ένα σαλόνι όταν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις «επαναφέροντας» τον χώρο σου και ποιες είναι οι καλύτερες βάσεις για έναν κομψό και πρακτικό χώρο.

1. Ξανασκεφτείτε τα έπιπλα

ένα σκούρο μπλε μινιμαλιστικό σαλόνιΤα έπιπλα σαλονιού είναι ένα από τα βασικά στοιχεία κάθε σχεδίου. Ωστόσο, έχετε σκεφτεί την καλύτερη διαμόρφωση για το δωμάτιό σας που αξιοποιεί στο έπακρο τον χώρο που έχετε; Ένας από τους κύριους στόχους ενός καθιστικού είναι να δημιουργήσει μια ανοιχτή και φωτεινή αίσθηση με ροή. Αφαιρέστε τα περιττά έπιπλα από το σαλόνι, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πάρα πολλές καρέκλες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Αν μένετε πολύ καιρό στον χώρο σας, μάλλον έχετε μαζέψει έπιπλα από συγγενείς. Για να μην αναφέρουμε τα έπιπλα που πήρατε μαζί σας από το πρώτο σας διαμέρισμα. Κάνοντας αυτό θα ανοίξει αμέσως ο χώρος και θα τον κάνει να αισθάνεται λιγότερο ακατάστατος.

2. Καθαρές επιφάνειες 

ένα σαλόνι με αποθήκη και καρέκλες με μπλε σχέδιαΑνοιχτές επιφάνειες όπως ράφια και τζάμια μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε συλλέκτες ακαταστασίας. Αυτά θα πρέπει να είναι βασικά μέρη όπου εκθέτουμε συνειδητά μερικά από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά μας, ωστόσο αυτό συχνά δεν συμβαίνει. Μια βιβλιοθήκη, ράφια ή ειδική αποθήκευση μπορεί εύκολα να φαίνονται πολύ απασχολημένα, τελικά είναι φανταστικοί χώροι στο σπίτι για να αποθηκεύσετε βιβλία και άλλα πρακτικά αντικείμενα, ωστόσο μπορείτε εύκολα να τα κάνετε πιο κομψά προσθέτοντας μερικά διακοσμητικά κομμάτια. Για παράδειγμα, ένα βάζο γεμάτο λουλούδια, ένα κερί ή ένας πίνακας σε ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο μπορεί πραγματικά να ανεβάσει αυτούς τους χώρους.

3. Προγραμματίστε μια εβδομαδιαία επαναφορά

ένα σαλόνι με ράφιαΣυχνά είναι οι πιο βαρετές απαντήσεις που είναι οι πιο αποτελεσματικές. Αλλά, μόλις αποφασίσετε για μια «επαναφορά σαλονιού» και έχετε καταλήξει σε ένα σχέδιο και εμφάνιση που αγαπάτε, ορίστε μια εβδομαδιαία υπενθύμιση για να τακτοποιήσετε τον χώρο διαβίωσής σας, ώστε να μην αρχίσουν να συσσωρεύονται ξανά πράγματα. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για το πώς να γεμίσετε ένα δωμάτιο και να το διατηρήσετε έτσι.

Διατηρήστε το σαλόνι σας χωρίς ακαταστασία και έτοιμο για διασκέδαση ακολουθώντας μια γρήγορη ρουτίνα «επαναφοράς», ιδανικά την ίδια ώρα την ίδια μέρα κάθε εβδομάδα (ή πιο συχνά εάν χρειάζεται! ) ώστε να γίνει συνήθεια. Κάντε έναν γύρο στο δωμάτιο, πετάξτε τυχόν σκουπίδια (όπως περιοδικά) και αφαιρέστε τα αντικείμενα που ανήκουν σε άλλα δωμάτια (όπως ποτήρια και κούπες στην κουζίνα).

Πως να μετατρέψετε την αυλή σας στο απόλυτο ησυχαστήριο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 4 πράγματα που θα βελτιώσουν τον ύπνο σας

HerNews ka

Αναβάθμισε το μπαλκόνι σου στην πόλη με αυτά τα απλά βήματα

Her News

Ο οδηγός για ρούχα πάντα σιδερωμένα: Πώς να αποφύγετε το σίδερο μετά το πλύσιμο

HerNews ka