HerNews.gr
Διεθνή

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει με τα νομίσματα στη Φοντάνα ντι Τρέβι; Όλη η αλήθεια

Εάν έχετε πάει ποτέ στη Ρώμη , εσείς και οι άλλοι 2,78 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την ιταλική πρωτεύουσα ετησίως είστε πιθανώς από εκείνους που πέταξαν ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι. Στερεότυπο; Ναι. Μια ταξιδιωτική ιεροτελεστία; Απολύτως. 

Αν μόνο οι μισοί από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρώμη πέταξαν ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι, αυτό σημαίνει ότι πετιούνται 1,39 εκατομμύρια νομίσματα κάθε χρόνο. Λόγω του μεγάλου όγκου νομισμάτων που καταλήγουν στο κάτω μέρος του σιντριβανιού, το πάτωμα του αξιοθέατου καθαρίζεται δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρηθεί το σιντριβάνι καθαρό και να μειωθούν οι ζημιές. Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με fontana di trevi, oceanus, palazzo poli Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιώνΠώς αντιμετωπίζουν λοιπόν οι Ιταλοί μια τέτοια δουλειά;

Η απάντηση γίνεται viral στο TikTok. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν πλάνα από το σιντριβάνι να καθαρίζεται, το ανέβασαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και συγκέντρωσαν τεράστια ανταπόκριση. 

Πρώτα οι αντλίες σβήνουν και το σιντριβάνι δεν λειτουργεί πλέον. Στη συνέχεια, τα καθαριστικά σπρώχνουν όλα τα νομίσματα στο κέντρο του δαπέδου του σιντριβανιού με ένα μακρύ εργαλείο που μοιάζει με σκούπα. Μόλις συλλεχθούν τα νομίσματα, στη συνέχεια αφαιρούνται με ένα ειδικό κενό που συγκεντρώνει τα νομίσματα σε σακούλες. Είναι πολύ χαλαρωτικό να το βλέπεις, στην πραγματικότητα.

@livevirtualguide When is the Trevi fountain cleaned? ⤵️ The cleaning of the fountain takes place twice a week, on Mondays and Fridays. This cleaning is quicker and it includes the collection of the coins. It starts at 8AM and it takes a couple of hours. Once every two weeks (on Mondays) there is a complete cleaning. The fountain is emptied of the water, cleaned off the vegetation that grows on it and disinfected. Have you ever wondered how such fountains are kept so white and clean? 😉 #rome #rometours #rometourguide #romeitalytravel #rometraveltips #thingstoseeinrome #italy #romeplaces #rometrips #romethingstodo #rometravelers #thingstodoinrome #rometravelguide #romeitaly #whatitalyis #hiddengems ♬ original sound – Live Virtual Guide | Rome

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται Δευτέρα και Παρασκευή, ξεκινά στις 8 το πρωί και διαρκεί μερικές ώρες. Κάθε χρόνο συλλέγονται περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το σιντριβάνι και δωρίζονται σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έτσι, ακόμα κι αν η επιθυμία σας δεν πραγματοποιηθεί, ευτυχώς το ευρώ σας πηγαίνει προς έναν καλό σκοπό.  

Το εμβληματικό «συντριβάνι των ευχών»

Η Φοντάνα ντι Τρεβί είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Ρώμης, αποτελώντας έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και αγαπημένους προορισμούς των επισκεπτών της πόλης. Κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα κατόπιν εντολής του Πάπα Κλήμεντα ΙΙΙ, και σχεδιάστηκε από τον Νικόλα Σάλβι.

Η Φοντάνα είναι ένα αριστούργημα της μπαρόκ τέχνης, με εντυπωσιακά γλυπτά και αρχιτεκτονικά στοιχεία. Στο κέντρο της βρίσκεται η μορφή του Ποσειδώνα, του θεού της θαλάσσης, ο οποίος αναπαρίσταται να οδηγεί ένα άρμα με άλογα και θαλάσσια πλάσματα. Ο γύρω χώρος της Φοντάνας διακοσμείται με πολλά άλλα γλυπτά και στοιχεία, ενώ η αρχιτεκτονική της είναι εντυπωσιακά λεπτομερής και πλούσια.

Η Φοντάνα ντι Τρεβί είναι γνωστή για την ομορφιά της και την εντυπωσιακή της εμφάνιση, ενώ η νύχτα, με τα φώτα που την φωτίζουν, αποκτά μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ρομαντικές βόλτες και φωτογραφίες στην πόλη της Ρώμης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φουντώνουν οι φήμες για ερωτική σχέση του Καρόλου με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ στα 90s – Γιατί την κάλεσε στην στέψη του

Her News

And Just Like That- Spoil Alert: Tο παθιασμένο φιλί που αντάλλαξε η Carrie Bradshaw με τον Aidan

HerNewskl

Ρεμπέκα Λος: Ισχυρίζεται ότι βρήκε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στο κρεβάτι με μοντέλο εν μέσω της σχέσης τους

HerNews ka