HerNews.gr
DECORNEWS

8 αργά αναπτυσσόμενα φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση

Ένα σπίτι γεμάτο φυτά εσωτερικού χώρου φαίνεται αναμφισβήτητα όμορφο. Δίνουν ζωντάνια και ανυψώνουν κάθε χώρο, φέρνοντας χαρακτήρα, χρώμα και γοητεία ενώ παράλληλα τονώνουν τη διάθεσή σας. Φυσικά, τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αλλά δεν έχουν όλοι τον χώρο για να στεγάσουν τόσο υπέροχο πράσινο.

Αν σας ακούγεται οικείο, τότε μην φοβάστε – υπάρχουν πολλά μικρά, βραδέως αναπτυσσόμενα φυτά εσωτερικού χώρου που εξακολουθούν να προσφέρουν όμορφο πράσινο χωρίς να μετατρέπουν το σπίτι σας σε ζούγκλα.

Εδώ είναι οκτώ ποικιλίες που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εισάγετε στο σπίτι σας σήμερα. 

1. Σανσιβέρια

φυτό φιδιούΗ σανσιβέρια είναι μια τέλεια επιλογή για κάθε σπίτι, καθώς είναι ένα φυτό χωρίς φασαρία, ανθεκτικό που ευδοκιμεί με την παραμέληση, επομένως είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που ουσιαστικά δεν μπορείτε να “σκοτώσετε”. Φιλτράρουν τον εσωτερικό αέρα, προσθέτοντας μια πινελιά πράσινου χωρίς να χρειάζονται πολλά σε αντάλλαγμα. Γνωστό και ως η γλώσσα της πεθεράς, αυτό το φύλλωμα είναι επίσης το τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου για αρχάριους , καθώς θα ανθίσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και απαιτεί ελάχιστο πότισμα. 

2. Ζαμιοκούλκας

Zamioculcas Zamiifolia, "ZZ Plant" | GlasswingΈνα άλλο φυτό εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση που δεν θα καταλάβει το σπίτι σας είναι ο Ζαμιοκούλκας. Μεγαλώνει αργά, χωράει απρόσκοπτα σε μικρούς χώρους, καθιστώντας το εύκολο σύντροφο για σχεδόν κάθε δωμάτιο. Είναι επίσης σχεδόν άφθαρτο και ανεκτό σε χαμηλό φωτισμό, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για κάθε περιβάλλον. Έτσι, αν θέλετε να φωτίσετε μια αμυδρή γωνία σε ένα δωμάτιο με βόρειο προσανατολισμό, αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου θα κάνει θαύματα. 

3. Πόθος 

φυτό πόθοςΟ Πόθος είναι μια ευέλικτη και προσαρμόσιμη επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου. Είναι αργή καλλιέργεια και μπορεί να ευδοκιμήσει σε διάφορες συνθήκες φωτός. Δεν είναι μόνο αισθητικά ευχάριστο, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικό στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.  Επιπλέον, με τις ιδιότητες του φιλτραρίσματος αέρα, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

4. Αβορθία Haworthia: growing, care & propagation - PlanturaΗ Αβορθία είναι ένα μικρό παχύφυτο που σχηματίζει ροζέτα με όμορφη ανώμαλη υφή. Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικό στην ξηρασία δεν είναι μόνο πολύ εύκολο στη φροντίδα, αλλά είναι μια από τις πιο αργές επιλογές που αναπτύσσονται εκεί έξω, οπότε δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για το ότι αυτό το φυτό επιβάλλεται στον χώρο σας. 

5. Κρίνο της Ειρήνηςλουλούδι κρίνος ειρήνηςΟι κρίνοι της Ειρήνης είναι κάτι σαν ένα θαυματουργό φυτό στην κοινότητα των φυτών εσωτερικού χώρου. Μπορούν να αναπτυχθούν σε μέτριο μέγεθος, αλλά είναι ένα σχετικά αργά αναπτυσσόμενο φυτό και είναι επίσης ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που καταστρέφουν τη σκόνη για να ελαχιστοποιήσουν την ανάγκη σας για καθαρισμό. Είναι επίσης μια όμορφη επιλογή για κάθε χώρο γραφείου, καθώς σημαίνει ειρήνη και ευημερία.

6. Αλόη ΒέραΣυμβουλές φροντίδας για αλόη σε γλάστρα (+video) | Τα Μυστικά του ΚήπουΗ Αλόη Βέρα φημίζεται για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, αλλά πέρα ​​από αυτό, αυτό το αργά αναπτυσσόμενο παχύφυτο είναι τέλειο για μικρούς χώρους, επειδή δεν θα καταλάβει το σπίτι σας. Με τη φύση του που αντέχει στο ρεύμα, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ηλιόλουστο παράθυρο κουζίνας ή γραφείο, προσφέροντας πράσινο χωρίς ταχεία εξάπλωση. Τα φυτά της Αλόης Βέρα προτιμούν το έντονο φως και χρειάζονται σχολαστικό πότισμα κάθε δύο εβδομάδες αφού το έδαφος στεγνώσει τελείως. 

7. Φίκος ο ελαστικός

Ένα λαστιχένιο φυτό σε μια γλάστραΕίναι μια ανθεκτική επιλογή που μεγαλώνει αργά, επιτρέποντάς σας να διαμορφώσετε και να διατηρήσετε το μέγεθός της με περιστασιακό κλάδεμα. Τα γυαλιστερά του φύλλα μπορούν να φέρουν λίγο από την ύπαιθρο μέσα χωρίς να ανησυχείτε ότι θα ξεπεράσει γρήγορα τον χώρο του. Χρειάζονται τουλάχιστον έξι έως οκτώ ώρες φωτός καθημερινά, οπότε ένα ηλιόλουστο σημείο θα του ταιριάζει καλύτερα. 

8. Χλωρόφυτο

Chlorophytum comosum 'Variegatum' | BBC Gardeners World MagazineΤέλος, το Χλωρόφυτο είναι μια κλασική επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου για εντυπωσιακό φύλλωμα, με τοξωτά φύλλα και μικροσκοπικά φυτάρια που κρέμονται από τους κάτω μίσχους, προσθέτοντας υφή στο χώρο σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν αναπτύσσονται υπερβολικά γρήγορα.

Πότε πρέπει να ξεκινήσετε τη διακόσμηση για την άνοιξη;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διακόσμηση μπάνιου με προϊόντα φροντίδας

Her News b

Τα πιο χαλαρωτικά χρώματα για μια μικρή κουζίνα

HerNews ka

5 λαχανικά που μπορείτε να φυτέψετε τον Φεβρουάριο

HerNews ka