HerNews.gr
Social News

Μαριαγάπη Ξυπόλια: Συγκλονίζει η εξομολόγησή της για τον καρκίνο του δέρματος

Η Μαριαγάπη Ξυπόλια που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο GNTM, προχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για την περιπέτεια της υγείας της.

Συγκεκριμένα, η Μαριαγάπη Ξυπόλια με ένα βίντεο το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αποκάλυψε πως πριν από ένα χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρέσει ένα κομμάτι όγκου από την πλάτη της.

Στη συνέχεια το μοντέλο έδειξε την τομή που έχει στην πλάτη της και θέλοντας να περάσει ένα πολύ σημαντικό για την υγεία μήνυμα στους ακόλουθούς της, τόνισε το πόσο απαραίτητο είναι να φοράμε αντηλιακό για να προστατευτούμε από τον καρκίνο του δέρματος.

Η ανάρτηση της Μαριαγάπης Ξυπόλια

«Πριν ένα χρόνο και δυο μήνες αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι από την πλάτη μου. Όταν πήραμε τα αποτελέσματα της βιοψίας το μόνο που κράτησα από τον γιατρό ήταν, “πάλι καλά το προλάβαμε”. Να φοράτε αντηλιακό, δε σας στερεί το μαύρισμα, σας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος», έγραψε η Μαριαγάπη Ξυπόλια.

Η σημασία της προστασίας από τον καρκίνο του δέρματος και ο ρόλος του αντηλιακού

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς και επικίνδυνους καρκίνους παγκοσμίως. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνισή του. Ωστόσο, η πρόληψη είναι δυνατή με τη σωστή εφαρμογή μέτρων προστασίας και τη χρήση αντηλιακού.

Οι ακτίνες UV του ηλίου μπορούν να προκαλέσουν μεταλλάξεις στα κύτταρα του δέρματος, οδηγώντας στην ανάπτυξη καρκίνου. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδίως χωρίς προστασία, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARIAGAPI (@mariagapi)

Το αντηλιακό αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο προστασίας. Η επανεφαρμογή του κάθε 2-3 ώρες κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, καθώς και μετά το κολύμπι ή τον ιδρώτα, είναι ζωτικής σημασίας. Επιπλέον, η χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου και ρούχων που προστατεύουν το δέρμα ενισχύει την προστασία.

Εκτός από τη χρήση αντηλιακού, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες μεγαλύτερης ηλιακής έντασης, δηλαδή μεταξύ των 10 π.μ. και 4 μ.μ. Επίσης, η τακτική επιθεώρηση του δέρματος για ανίχνευση αλλαγών στους σπόρους, τους λειχήνες ή τις ελιές, μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να αποφευχθεί με την τήρηση των προληπτικών μέτρων και τη συνειδητοποίηση της σημασίας της προστασίας από τον ήλιο. Η χρήση αντηλιακού και η μείωση της έκθεσης στον ήλιο είναι ουσιώδη βήματα προς τη διατήρηση ενός υγιούς και προστατευμένου δέρματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kourtney Kardashian: Δημοσίευσε φωτογραφία της με το θήλαστρο – «Έτσι είναι η ζωή»

HerNews ka

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους του “Barbie Foot Challenge” – «Κρατήστε τη μόδα στους αστέρες του κινηματογράφου»

HerNews ka

Θυμάστε τη Thalia; Δείτε πως είναι σήμερα

Her News