HerNews.gr
Μόδα

Cottagecore: Αποκρυπτογράφηση της ιδανικής ανοιξιάτικης τάσης

Η μέση τους περικλείεται σε κορσέ, μαζεύουν πατάτες, συνθέτουν μπουκέτα από αγριολούλουδα, είναι ονειροπόλες σε καταπράσινα λιβάδια. Πηγαίνουν να συναντήσουν ελάφια, κουκουβάγιες και αλεπούδες τα ξημερώματα με ομίχλη, κάνουν πικνίκ σε ένα καρό τραπεζομάντιλο, φτιάχνουν το δικό τους ψωμί και μαρμελάδα, στροβιλίζουν μαλλί σε ρόδες αντίκες και πλέκουν φυσικά… Στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα στο TikTok, όλο και περισσότερες νεαρές γυναίκες βάζουν τον εαυτό τους σε αυτές τις ποιμαντικές καταστάσεις. Επιδίδονται σε cottagecore.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το cottagecore

Αρχικά κατανοούν έναν τρόπο αμφισβήτησης του εαυτού τους για τις προτεραιότητές τους και επανασύνδεσης με την παρούσα στιγμή. Πρεσβεύει την επιστροφή στις πηγές και τη φύση, σε αντίθεση με τη φρενίτιδα της σύγχρονης κοινωνίας. Η Beth Hodgson (@adventuringbeth), μια νεαρή TikToker που ζει στην αγγλική ύπαιθρο, είναι μια από τις κορυφαίες μορφές αυτής της αισθητικής. «Η καθημερινότητά μου είναι απλή. Περνάω μεγάλα πρωινά με τον σύντροφό μου πίνοντας καφέ, βγαίνω στη φύση τις περισσότερες φορές και περνώ τα βράδια μου διαβάζοντας δίπλα στη φωτιά».

Μπεθ ΧότζσονΣτο λογαριασμό της θα βρεις όμορφες εικόνες εξοχικών σπιτιών με ψάθινες στέγες, να τρέχει στα χωράφια με μεγάλα λευκά φορέματα, να διαβάζει στο φως ενός κεριού ή κάτω από το φύλλωμα μιας καστανιάς… Η φύση μαγεύει και ο ρομαντισμός οξύνεται!

Αν η τρέλα γύρω από αυτό το φαινόμενο άρχισε να αναπτύσσεται τη δεκαετία του 2010, μόλις το 2018 ονομάστηκε επίσημα cottagecore (σύσπαση του «chaumière» στα γαλλικά και το επίθημα «core», που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν ορισμένο αριθμό νέων τάσεων).

Στο Tumblr, οδήγησε σε ριζική αύξηση κατά +153% στις αναζητήσεις τα τελευταία χρόνια. «Το Cottagecore γνώρισε μια αναζωπύρωση στη δημοτικότητά του από την πανδημία του Covid που γνώρισε ο κόσμος το 2020», αναφέρει το TikToker. Επιπλέον, από το 2020, το #cottagecore είχε περισσότερες από 16 δισεκατομμύρια προβολές.

Αν είναι πανταχού παρών στις ψηφιακές πλατφόρμες σήμερα, είναι έτσι ώστε όσοι θέλουν να προσπαθήσουν να ζήσουν πιο απλά ή όσοι επιδιώκουν να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους με την ίδια ψυχική κατάσταση, μπορούν εύκολα να βρουν ο ένας τον άλλον. Εμπνευσμένο άμεσα από την αγγλική αισθητική του 19ου αιώνα στο στυλ της Jane Austen , το cottagecore, φαινομενικά ρουστίκ με τον απλό τρόπο ζωής του, προορίζεται στην πραγματικότητα για μια συγκεκριμένη ελίτ που φαντασιώνεται αυτές τις αρχαϊκές πρακτικές.

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχει επηρεάσει έντονα την τάση. Ίσως οφείλεται στην τρέλα γύρω από την τηλεοπτική σειρά The Crown , η οποία απεικονίζει τη Μεγαλειότητά της από την παιδική της ηλικία. Στη θερινή της κατοικία στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, μέχρι τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022, ορκιζόταν μόνο με ιππασία και μακρινούς περιπάτους στα Χάιλαντς και λασπωμένες μπότες.

Η γενιά Z έχει παθιαστεί με αυτήν την αναχρονιστική ιδέα, σαν να είναι σαν όνειρο η ζωή στην ύπαιθρο.Αν σε κάποιους αρέσει η αισθητική του, άλλοι βρίσκουν καταφύγιο στο cottagecore γιατί είναι μια αντανάκλαση της εξάντλησης της κοινωνίας μας, της εξομάλυνσης του άγχους, της κατάθλιψης, της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Αυτό ήταν το μόνο που χρειάστηκε για να ενεργοποιηθεί αυτή η επιστροφή εγκαίρως. Παραδόξως, οι λάτρεις του cottagecore χρησιμοποιούν το TikTok, το πιο σύγχρονο και viral μέσο επικοινωνίας, με αδιάκοπο οπτικό και ηχητικό θόρυβο, για να γιορτάσουν αυτόν τον τρόπο ζωής που υποτίθεται ότι πλησιάζει την αυταρχικότητα.

Slip φόρεμα & μπότες: Ο τέλειος συνδυασμός μόδας για τα μέσα της σεζόν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κολιέ: Πως θα κάνεις σωστό layering

Her News b

Μόδα: Βρήκαμε τις πιο in επιλογές της Άνοιξης

Her News

Pamela Anderson: Περπάτησε στο fashion show του οίκου BOSS στο Μαϊάμι

Her News