HerNews.gr
Beauty

Τι να κάνετε όταν σταματήσετε να μυρίζετε ένα άρωμα επειδή η όσφρησή σας το έχει συνηθίσει;

Η μύτη μας, πλούσια σε υποδοχείς, μεταδίδει δυσάρεστες πληροφορίες στον εγκέφαλο, ο οποίος φιλτράρει τα αρώματα που αντιλαμβάνεται μέχρι να το συνηθίσει, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στα νέα . Έτσι, αν διεγείρουμε πάντα την αίσθηση της όσφρησης με τις ίδιες αρωματικές νότες, αυτό θα τείνει να τις συσκοτίζει. Τι να κάνετε όταν σταματήσετε να μυρίζετε επειδή ο εγκέφαλός σας έχει συνηθίσει το άρωμα;

Μπορούμε να εναλλάσσουμε το συνηθισμένο μας άρωμα με άλλα αρώματα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -για μία ή δύο εβδομάδες- προκειμένου να φύγει η μύτη από τη συνήθεια και έτσι να σπάσει η ρουτίνα και μετά να επιστρέψει στην πρώτη.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το ίδιο άρωμα καταλήγουμε να κορεστούμε με αυτό σε όλα τα περιβάλλοντα στα οποία ζούμε, τα ρούχα μας, τις γκαρνταρόμπες μας… Όλα παίρνουν την ίδια μυρωδιά και κατά συνέπεια σταματάμε να το αντιλαμβανόμαστε.Τι να κάνουμε για να διαρκέσει πολύ το άρωμά μας: Μερικές συμβουλές

 Οι άνθρωποι θέλουν το άρωμα τους να μυρίζει για αρκετή ώρα και θέλουν να νιώθουν άνετα φορώντας το όλη μέρα. Ακολουθούν μερικά κόλπα για να κάνετε το άρωμα να διαρκεί περισσότερο:

  1. Πριν την εφαρμογή, δημιουργήστε ένα «δεύτερο δέρμα» με ένα πέπλο ενυδατικής κρέμας χωρίς άρωμα. Τα αρώματα παράγονται σε αλκοολούχο μέσο και επομένως είναι αναπόφευκτο να συμβεί εξάτμιση και να διαλυθούν γρήγορα. Είναι δυνατόν να γίνει αυτή η εξάτμιση πιο σταδιακή δημιουργώντας μια δεύτερη επιδερμίδα με μια κρέμα, η οποία μπορεί να είναι από την ίδια γραμμή με το άρωμα ή ουδέτερη.
  2. Χρησιμοποιήστε την έκδοση ελιξίριο του αρώματος που σας αρέσει. Στην καθημερινή ζωή, χωρίς να το γνωρίζουμε, συσσωρεύουμε διαφορετικά στρώματα αιθέριων ουσιών με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, γιατί τα σαμπουάν , οι κρέμες, το αφρόλουτρο, τα καλλυντικά έχουν τα αρώματά τους. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό άρωμα, καλύπτετε αυτό το σύμπαν από μικρά οσφρητικά στρώματα που δημιουργούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα.
  3. Το κλασικό κόλπο που δεν αποτυγχάνει ποτέ (ειδικά αν είναι άρωμα λαδιού): απλώστε το πίσω από τα αυτιά, στα γόνατα, στους καρπούς.

Αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι: Το φυσικό φάρμακο κατά της κυτταρίτιδας που πρέπει να δοκιμάσετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μακριά μαλλιά: 10 πανέμορφα κουρέματα με layers

HerNewskl

Nude lipstick: Είναι απόλυτα θηλυκό και εντυπωσιακό όλες τις εποχές!

HerNewskl

Πότε να κόψετε τα μαλλιά σας (για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα) σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο του 2023

HerNews ka