HerNews.gr
Beauty

Η απόλυτη ρουτίνα περιποίησης για λιπαρό δέρμα

Όταν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορεί συχνά να αισθάνεστε σαν να βρίσκετε προϊόντα που συνεργάζονται για να κρατούν τη λάμψη ζωντανή, αλλά η ανεπιθύμητη λάμψη μπορεί να είναι αδύνατη. Σίγουρα, πολλά προϊόντα στην αγορά στοχεύουν σε λιπαρό δέρμα, αλλά καταργεί την ακριβή ρουτίνα που μπορεί να είναι πιο δύσκολη.

Διαβάστε παρακάτω την απόλυτη ρουτίνα για λιπαρό δέρμα που συνίσταται από δερματολόγους.

Ημερήσια ρουτίνα

Καθαρισμός

Οι ειδικοί συμφωνούν: Το πρώτο βήμα στη ρουτίνα σας πρέπει πάντα να είναι ο καθαρισμός. Τα καθαριστικά απομακρύνουν τους ρύπους, τη λιπαρότητα και τους ρύπους από την επιφάνεια του δέρματος.

Toner

Μόλις το πρόσωπό σας είναι καθαρό, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση toner σε γυμνό δέρμα. Τα τονωτικά εξισορροπούν τα επίπεδα pH του δέρματος, συσφίγγουν το δέρμα και κάνουν απαλή απολέπιση για να επιτρέψουν στα ενεργά συστατικά να απορροφηθούν καλύτερα.Serum ή booster; Ποιο ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου;Serum

Τώρα ήρθε η ώρα να ενυδατώσετε και να γεμίσετε την επιδερμίδα, τροφοδοτώντας το πρώτο της φράγμα προστασίας και υγρασίας. Οι ειδικοί συνιστούν  έναν αντιοξειδωτικό ορό για την προστασία από τις περιβαλλοντικές βλάβες των ελεύθερων ριζών και την προώθηση μιας πιο φωτεινής επιδερμίδας.

Ενυδάτωση

Οι ενυδατικές κρέμες ενυδατώνουν το δέρμα και διατηρούν την ισορροπία της υγρασίας του. Ακόμη και σε δέρμα με τάση ακμής ή λιπαρά, η σωστή ενυδατική κρέμα είναι ζωτικής σημασίας΄

Αντηλιακό

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: Το SPF είναι ο καλύτερός σου φίλος. Είναι η μακροζωία του δέρματός σας, το ενσωματωμένο Botox και το πιο σημαντικό, το προστατευτικό του δέρματός σας. Η ημέρα είναι συννεφιασμένη; Βάλτε ακόμα αντηλιακό. Μια ηλιόλουστη μέρα; Εφαρμόστε ξανά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση και τις βλάβες από τον ήλιο.

Νυχτερινή ρουτίνα

Καθαρισμός

Μετά από μια κουραστική μέρα – ειδικά αυτή που περιλαμβάνει μακιγιάζ, έξοδο από το σπίτι ή οποιαδήποτε δραστηριότητα, για αυτό το θέμα – ο καθαρισμός για την προετοιμασία του δέρματος για μια νυχτερινή ρουτίνα είναι ζωτικής σημασίας. Θα θέλετε να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και λάδια που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Κάντε απολέπιση

Μόλις το πρόσωπο καθαριστεί, ήρθε η ώρα για απολέπιση. Κάντε απολέπιση με ένα απαλό απολεπιστικό άλφα-υδροξυ οξύ ή βήτα-υδροξυ οξύ για να σπάσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, να κρατήσει το σμήγμα από τους πόρους και να βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

Σημειώστε ότι η απολέπιση δεν είναι απαραίτητα κάτι που πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ και είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για τον καλύτερο ρυθμό.

Ρετινόλη

Ρετινόλη = ολονύκτια αναζωογόνηση του δέρματος. Θεωρείται από πολλούς ως το ζενίθ της περιποίησης της επιδερμίδας, η ρετινόλη έχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. Αυξάνει την παραγωγή κυττάρων του δέρματος, αποφράσσει τους πόρους, απολεπίζει και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για να καταπολεμήσει το σχηματισμό και την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.Skincare: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφύγετε το φθινόπωρο

Ενυδάτωση

Μετά τη ρετινόλη, είναι σημαντικό να ενυδατώνετε το δέρμα ώστε να κλειδώσει η υγρασία και να αποτρέψει τις διαδερμικές απώλειες νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κρέμα ματιών

Απλώστε μια κρέμα ματιών όλη τη νύχτα για να βοηθήσετε στην προστασία του λεπτού στρώματος του δέρματος γύρω από τα μάτια. Ακόμα και εκείνοι με λιπαρό δέρμα μπορούν συχνά να ανεχθούν ένα πιο βαρύ προϊόν σε αυτήν την περιοχή.

Θεραπεία χειλιών

Όπως και η κρέμα ματιών, η περιποίηση χειλιών δεν είναι απαραιτήτως απαραίτητη. Ωστόσο, καλό θα ήταν να διατηρείτε τα χείλη ενυδατωμένα όλη τη νύχτα με ένα αποφρακτικό προϊόν για τα χείλη.

Ολονύκτια Θεραπεία

Οι ολονύκτιες θεραπείες περιέχουν ενεργά συστατικά για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων δερματικών προβλημάτων. Προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση ή στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανησυχίες ενώ κοιμάστε.

Αυτή είναι η ποσότητα ρετινόλης που πρέπει να χρησιμοποιείτε & τι συμβαίνει εάν το παρακάνετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χριστίνα Μπόμπα: Αναβάθμισε το topknot hair look λίγο πριν τις γιορτές

HerNewskl

Τριπλό λούσιμο μαλλιών: Τι είναι και πότε πρέπει να το κάνετε

HerNews ka

Jennifer Lopez: Τόλμησε το chai latte μανικιούρ και της ταιριάζει όσο κανένα άλλο

HerNewskl