HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να καθαρίσετε σωστά τις λευκές πλαστικές καρέκλες

Τα πλεονεκτήματα των λευκών πλαστικών καρεκλών και των επίπλων εξωτερικού χώρου (που συχνά ονομάζονται καρέκλες εξωτερικού χώρου από ρητίνη) είναι πολλά. Αρχικά είναι λιγότερο ακριβά από άλλους τύπους επίπλων εξωτερικού χώρου , το πλαστικό υλικό αποτελείται συχνά από σχεδόν 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο πλαστικό και μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά και οι καρέκλες είναι ελαφριές, συνήθως στοιβάζονται και είναι ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες.

Το μειονέκτημα της λευκής πλαστικής καρέκλας: Λερώνονται πολύ γρήγορα όταν εκτίθενται, εάν δεν τις καθαρίζετε τακτικά. Ωστόσο, μπορούν επίσης να καθαριστούν αρκετά εύκολα με λίγα μόνο προϊόντα και εργαλεία.

Πόσο συχνά να καθαρίζετε λευκές πλαστικές καρέκλες

Λεκέδες από γρασίδι, λάσπη, τρόφιμα, χυμοί δέντρων ή περιττώματα πουλιών θα πρέπει να καθαρίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ένας σχολαστικός καθαρισμός στην αρχή της υπαίθριας σεζόν θα διαρκέσει συχνά όλο το καλοκαίρι. Καθαρίζετε πάντα τις καρέκλες καλά πριν τις αποθηκεύσετε για το χειμώνα.Λευκή πλαστική καρέκλα με πορτοκαλί σωλήνα κήπου τοποθετημένη σε μουσαμά για τον καθαρισμό της περιοχήςΟδηγίες: 

Ρυθμίστε έναν χώρο καθαρισμού

Απλώστε ένα πλαστικό μουσαμά έξω σε ένα ηλιόλουστο σημείο κοντά σε ένα εύκαμπτο λάστιχο κήπου. Μετακινήστε τις καρέκλες ή άλλα πλαστικά έπιπλα που χρειάζονται καθάρισμα στον μουσαμά.

Ανακατέψτε ένα διάλυμα καθαρισμού

Υπάρχουν αρκετές λύσεις καθαρισμού που λειτουργούν καλά για λευκές πλαστικές καρέκλες. Επιλέξτε σύμφωνα με όσα καθαριστικά έχετε στη διάθεσή σας.

Πριν κάνετε έναν γενικό καθαρισμό, εάν οι καρέκλες έχουν μούχλα, ανακατέψτε ένα διάλυμα από 25 τοις εκατό νερό και 75 τοις εκατό αποσταγμένο λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Εφαρμόστε στις περιοχές με μούχλα και περιμένετε περίπου 10 λεπτά πριν κάνετε γενικό καθαρισμό.Το διάλυμα καθαρισμού ψεκάζεται σε λευκή πλαστική καρέκλα και σκουπίζεται με πανί

Λύσεις Καθαρισμού:

  • Ρίξτε χλιαρό νερό σε έναν κουβά και προσθέστε ένα τέταρτο του φλιτζανιού υγρού πιάτων. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το σαπούνι.
  • Ανακατέψτε  χλιαρό νερό με μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το ένα τέταρτο του φλιτζανιού καθαριστικού για όλες τις χρήσεις σε χλιαρό νερό.

Πλύνετε και ξεπλύνετε τις καρέκλες

Πλύνετε τις καρέκλες από πάνω προς τα κάτω χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή μια νάιλον βούρτσα με μαλακές τρίχες. Για τις λεκιασμένες περιοχές, πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι ή τη βούρτσα για να λειτουργήσει ως απαλό λειαντικό και να αφαιρέσει τους λεκέδες.

Όταν οι καρέκλες είναι απαλλαγμένες από βρομιά και υπολείμματα, ξεπλύνετε καλά με ένα λάστιχο. Εάν οι καρέκλες είναι καθαρές και λευκές, στεγνώστε τις με μια πετσέτα μικροϊνών ή τοποθετήστε τις στον ήλιο για να στεγνώσουν στον αέρα. Εάν είναι ακόμα βρόμικες, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Λευκή πλαστική καρέκλα τριμμένη με νάιλον βούρτσα με μαλακές τρίχεςΑνακατέψτε ένα διάλυμα χλωρίνης οξυγόνου για να τις λευκάνετε 

Εάν οι καρέκλες εξακολουθούν να φαίνονται λερωμένες, απαιτείται ένα διάλυμα χλωρίνης με βάση το οξυγόνο. Το λευκαντικό οξυγόνου είναι ένας αργής δράσης, ήπιος λευκαντικός παράγοντας που αφαιρεί τους λεκέδες και φωτίζει τα πλαστικά. Λειτουργεί πιο αργά από το λευκαντικό με χλώριο , είναι λιγότερο διαβρωτικό και βλαβερό για τα πλαστικά και είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Το διάλυμα χλωρίνης οξυγόνου και νερού δεν θα βλάψει το γρασίδι ή τα φυτά ενώ καθαρίζετε.

Ανάλογα με το πόσο βρόμικες είναι οι λευκές καρέκλες σας, συνδυάστε χλιαρό νερό με μισό έως ένα φλιτζάνι λευκαντικό οξυγόνου σε σκόνη σε έναν κουβά. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθεί και να διαλυθεί η σκόνη.Μεζούρα χλωρίνης με βάση το οξυγόνο πάνω από έναν κουβά νερόΕφαρμόστε το διάλυμα λευκαντικού οξυγόνου

Φορώντας λαστιχένια γάντια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να εφαρμόσετε το διάλυμα χλωρίνης οξυγόνου. 

Αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για τουλάχιστον 15 λεπτά για να βοηθήσει στη λεύκανση των πλαστικών. Αν το αφήσετε περισσότερο δεν θα βλάψετε τις καρέκλες.

Οξυγόνο διάλυμα χλωρίνης τρίβεται σε λευκή πλαστική καρέκλα με σφουγγάρι

Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Ξεπλύνετε καλά τις καρέκλες με έναν λάσριχο και στεγνώστε με ένα πανί από μικροΐνες ή στεγνώστε στον αέρα στον ήλιο.

Συμβουλές για να τις διατηρήσετε καθαρές περισσότερο

  • Αφού τις καθαρίσετε, διατηρήστε τις έτσι περισσότερο, εφαρμόζοντας μια λεπτή στρώση κεριού πάστας αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό μαλακό πανί ή σφουγγάρι για να απλώσετε το κερί στις καρέκλες. Ταμπονάρετε με ένα στεγνό πανί. Το κερί βοηθά τους λεκέδες και τη βρομιά να γλιστρήσουν απευθείας από το πλαστικό.
  • Μην αφήνετε τις καρέκλες κάτω από δέντρα που ρίχνουν άνθη ή φύλλα.
  • Καθαρίστε, καλύψτε και φυλάξτε τις καρέκλες σε εσωτερικό χώρο προστατευμένο από χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη χειμερινή περίοδο.
  • Χρησιμοποιήστε μια εξωτερική ομπρέλα για να προστατέψετε τις καρέκλες όταν τοποθετούνται έξω.

6 ιδιοφυείς τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά βάζα κεριών

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κουρτίνες: 3+1 νέοι τρόποι που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις

HerNews ka

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας & πως να τα διορθώσετε

HerNews ka

5 χρώματα κουζίνας που ξεφεύγουν από τη μόδα για το 2024 – Οι αποχρώσεις που τα αντικαθιστούν

HerNews ka