HerNews.gr
DECORNEWS

5 ασυνήθιστα φυτά εσωτερικού χώρου για τα οποία μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ

Η Monstera και ο φοίνικας Parlor είναι όλα δημοφιλείς προσθήκες σε έναν εσωτερικό κήπο. Τα αγαπάμε επίσης, αλλά θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά πιο ασυνήθιστα φυτά για τα οποία ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ. 

Πολλές από τις ευρέως γνωστές ποικιλίες είναι συχνά φυτά που είναι καλύτερα για αρχάριους. Τα φυτά που είναι λιγότερο γνωστά τείνουν να απαιτούν λίγη επιπλέον προσοχή – ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην κηπουρική για να τα συμπεριλάβετε στον εσωτερικό σας κήπο. 

Μερικά από τα ασυνήθιστα είδη φυτών είναι συχνά λίγο πιο ευαίσθητα στο υπερβολικό πότισμα ή στα επίπεδα φωτός. Ωστόσο, μόλις εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις τους, θα σας ανταμείψουν με εντυπωσιακές επιδείξεις υπέροχου φυλλώματος. 

1. Alocasia Cuprea Φυτό Alocasia CupreaΑυτό το φυτό χρειάζεται ένα σημείο που λαμβάνει άφθονες ποσότητες έντονου έμμεσου φωτός. Η γυαλάδα του παίζει πολύ καλά με άλλες μεταλλικές πινελιές σε ένα δωμάτιο, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για σοφίτες και βιομηχανικούς χώρους αποθήκης. Θυμηθείτε να το κρατήσετε μακριά από τον άμεσο ήλιο, ωστόσο, καθώς αυτό μπορεί να κάψει το φύλλωμα. Προτιμά αυξημένα επίπεδα υγρασίας στον χώρο όπου καλλιεργείται. Τοποθετήστε την πάνω σε δίσκο με νερό και βότσαλα ή ψεκάστε συχνά με νερό για να αυξήσετε την υγρασία στο περιβάλλον του.

2. Anthurium Regale

Φυτό Anthurium Regale από το Leaf EnvyΕίναι μια σπάνια ομορφιά που πολλοί δυσκολεύονται να φέρουν σε εσωτερικούς χώρους, αλλά όταν του δίνεται η κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να είναι το τέλειο φυτό για στυλ στο εσωτερικό σας. Κρατήστε το μακριά από τον άμεσο ήλιο, καθώς αυτό μπορεί να κάψει το ευαίσθητο φύλλωμα και να “σκοτώσει” το φυτό με την πάροδο του χρόνου. Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι εντελώς βρεγμένο.

2. Cordyline Red Sister

Cordyline «κόκκινη αδερφή» σε κατσαρόλα PallasΑν σας αρέσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου με πολύχρωμα φύλλα , το Cordyline Red Sister είναι ένα από αυτά που μπορείτε να προσθέσετε στον εσωτερικό σας κήπο. Ενισχύουν αμέσως την αισθητική κάθε δωματίου.Τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο ως εστιακό σημείο, ή ακόμα και ένα κομμάτι έμφασης.

Για να φροντίσετε καλύτερα το Cordyline Red Sister, παρέχετε έντονο έμμεσο φως σε λίγες ώρες και ποτίζετε μόλις το μισό χώμα έχει στεγνώσει. Όντας τροπικό φυτό, θα επωφεληθεί επίσης από την υψηλή υγρασία και τις ζεστές θερμοκρασίες σε εσωτερικούς χώρους.

2. Cissus Antarctica 

Κισσός σταφυλιών σε μια λευκή φυτική στήλη

Πρόσφατα ο κισσός έχει ανακτήσει μέρος της δημοτικότητάς του, καθώς είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί. Αυτό το ψηλό φυτό εσωτερικού χώρου θα φτάσει σε ύψος τα 3 μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Για να αναπτυχθεί καλά, θα χρειαστεί κάποια υποστήριξη, όπως καλάμια μπαμπού, ή μπορεί να βγει από ένα κρεμαστό καλάθι. 

Σε αυτά τα φυτά αρέσει μια μέτρια θερμοκρασία περίπου 10–15°C. Ποτίστε καλά τις περισσότερες ποικιλίες κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, έτσι ώστε ολόκληρη η γλάστρα να είναι υγρή, αλλά αφήστε το ανώτερο στρώμα του εδάφους να στεγνώσει μεταξύ του ποτίσματος.

5. Calathea Rufibarba

βελούδινη καλαθέα σε άσπρη κατσαρόλαΗ όψη των φύλλων αυτού του φυτού και μόνο το κάνει να αξίζει να το αναζητήσετε. Είναι σκούρα πράσινα και σε σχήμα λόγχης με μπορντό κάτω και κυματιστές άκρες.

Αν βάλετε τα χέρια σας πάνω στο πίσω μέρος των φύλλων, θα μάθετε τι το κάνει ακόμα πιο μοναδικό: αισθάνονται σαν βελούδο. Μην το τοποθετείτε σε πολύ  φως, γιατί θα κάψει ή θα λευκάνει τα φύλλα, προτιμήστε το μεσαίο ηλιακό φως. Διατηρήστε το καλά ποτισμένο, μην το αφήσετε να στεγνώσει. Θα χρειαστεί επίσης υψηλή υγρασία, όπως ένας δίσκος με βότσαλα.

7 λουλούδια που είναι ιδανικά για να φυτέψετε τον Απρίλιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να σώσεις την Αλόη σου αν έχει καφέ φύλλωμα

Her News

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν είναι μόνο για τις πόρτες – 3 άλλα μέρη που μπορούν να διακοσμηθούν

HerNews ka

Βεράντα: 5 τρόποι να την αναβαθμίσετε εύκολα και οικονομικά

Her News b