HerNews.gr
DECORNEWS

7 λουλούδια που είναι ιδανικά για να φυτέψετε τον Απρίλιο

Με την αυγή της άνοιξης έρχεται η ώρα να ξεσκονίσετε τα εργαλεία κηπουρικής σας και να επιστρέψετε στην περιποίηση του κήπου σας. Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια όμορφη αυλή στολισμένη με υγιή λουλούδια. Ωστόσο, για να ευδοκιμήσουν τα οφέλη ενός εκπληκτικού κήπου, υπάρχουν σπόροι που πρέπει να σπείρονται και φυτά που πρέπει να φροντίζονται.

Όχι μόνο αυτή η εποχή του χρόνου προσφέρει υπέροχο καιρό στα φυτά σας, αλλά η ευχάριστη θερμοκρασία και το ζεστό αεράκι προσθέτουν επίσης στην άνεση του να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ενώ φροντίζετε τα λουλούδια σας.

Τα περισσότερα από αυτά τα λουλούδια είναι σχετικά χαμηλής συντήρησης και ωστόσο προσφέρουν μερικά από τα πιο όμορφα λουλούδια που θα προσθέσουν μόνο την ομορφιά του κήπου σας. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο και προσπάθεια, θα έχετε έναν αξιοζήλευτο κήπο που θα κάνει το τέλειο σκηνικό την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να δειπνήσετε στο ύπαιθρο ή να κάνετε ένα δροσερό καλοκαιρινό πάρτι σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε παρακάτω τα καλύτερα λουλούδια που πρέπει να φυτέψετε τον Απρίλιο.

1. Κατιφές

φυτό κατιφέΟι κατιφέδες είναι φωτεινά λουλούδια που ανθίζουν το καλοκαίρι και είναι ιδανικά για να φυτέψετε τον Απρίλιο. Οι κατιφέδες είναι λουλούδια που αναπτύσσονται εύκολα, γνωστά για τα ζωντανά πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα λουλούδια τους που ευδοκιμούν στον ήλιο. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα, καθώς οι κατιφέδες είναι ανεκτικοί στις ξηρές συνθήκες.

2. Τουλίπες

Tulip 'Apricot Parrot'Οι τουλίπες είναι ένας από τους καλύτερους ανοιξιάτικους βολβούς , οπότε είτε θέλετε άνθη στον κήπο σας είτε σε ένα βάζο, τώρα είναι η ώρα να τα βάλετε στο έδαφος. Είναι καλύτερα να φυτεύονται νωρίς την άνοιξη, τελικά. Αυτά τα λουλούδια απαιτούν καλά στραγγιζόμενο έδαφος και άφθονο ηλιακό φως για υγιή ανάπτυξη. Εξασφαλίστε τακτικό πότισμα, αλλά αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει τη σήψη των βολβών. Και φροντίστε να αφαιρέσετε τα εξαντλημένα λουλούδια για να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη.

3. Αντίρρινο ή αλλιώς “σκυλάκι”

Ένας κήπος με πολύχρωμα snapdragonsΤα σκυλάκια είναι τα είδη λουλουδιών που θαυμάζουμε στους βοτανικούς κήπους ή στις διακοπές, αλλά ποιος γνώριζε ότι αυτά τα φυτά θα μπορούσαν εύκολα να καλλιεργηθούν στα δικά μας παρτέρια . Αυτά τα μαγευτικά άνθη ανθίζουν σε αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου, του κίτρινου, του λευκού και του μωβ.Είναι σημαντικό να διατηρείται το χώμα συνεχώς υγρό, αλλά να αποφεύγεται η υγρασία κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αν φροντιστούν σωστά, αυτά τα λουλούδια θα ανθίσουν σε περίπου 60 με 90 ημέρες από τη στιγμή της σποράς

4. Ηλίανθοιηλίανθος «Ρωσικός γίγαντας» ηλίανθοςΤα καλοκαίρια είναι συνώνυμα με τους ηλίανθους και αυτά τα χαρούμενα άνθη πρέπει να φυτευτούν τώρα, αν θέλετε να τα εμφανίσετε μέχρι την επόμενη σεζόν. Θυμηθείτε να ποτίζετε τακτικά τους ηλίανθους, ειδικά κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων, για να προωθήσετε την υγιή ανάπτυξη και την ανθοφορία. 

5. Νάρκισσοι 

νάρκισσουςΈνα άλλο ζωηρό λουλούδι που είναι γνωστό για τα κίτρινες άνθη του, ο νάρκισσος φυτεύεται επίσης συνήθως την άνοιξη. Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστά για τα διάσημα κίτρινα λουλούδια τους, ανθίζουν επίσης σε αποχρώσεις του λευκού και του πορτοκαλί.

6. Ζίννια

ζίννιεςΟι ζίννιες είναι μικρά, ζωντανά λουλούδια που τα πάνε καλά τις περισσότερες εποχές, αλλά ευδοκιμούν καθώς μεγαλώνουν αυτή την εποχή του χρόνου. Αυτό το ανθεκτικό στη θερμότητα φυτό προσφέρει άνθη σε μια ποικιλία χρωμάτων, όπως ενδεικτικά το ροζ, το κόκκινο και το πορτοκαλί. Ευδοκιμούν σε ηλιόλουστα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη, αλλά μπορούν να ανεχθούν και λιγότερο από ιδανικές συνθήκες.

7. Πανσέδες

ΠανσέδεςΌταν πρόκειται για το αγαπημένο μας λουλούδι για να φυτέψουμε τον Απρίλιο, οι πανσέδες μπορεί να πάρουν την πρώτη θέση. Τα πολύχρωμα πέταλά τους και η ικανότητά τους να προσελκύουν τις πεταλούδες τα καθιστούν μια αναμφισβήτητα όμορφη προσθήκη σε κάθε κήπο. Τα μπλε, μωβ, κίτρινα, ροζ και μερικές φορές πολύχρωμα άνθη τους είναι ιδανικά για εσάς που θέλετε να εισάγετε ένα χρωματιστό χαλί στην αυλή σας.

Τα 7 πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ανεβασμένη διάθεση και funky χρώματα με τα νέα σχέδια της Vipart – Διακόσμησε το σπίτι σου με τους ωραιότερους καμβάδες

Her News

Τα πλεονεκτήματα του να μένεις σε μικρό διαμέρισμα

Her News

Πώς πρέπει να διαμορφώσετε ένα ντουλάπι;- 5 βήματα που κάνουν οι επαγγελματίες για το τέλειο στήσιμο

HerNews ka