HerNews.gr
Health

Γιατί το παντζάρι είναι θαυματουργό!

Το παντζάρι ή κοκκινογούλι δεν είναι ένα ακόμη απλό τρόφιμο, είναι πολλά περισσότερα. Ένα βολβοειδές λαχανικό που δεν είναι απλά νόστιμο, είναι ακόμη, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Ο πατέρας της ιατρικής- Ιπποκράτης- υιοθέτησε τη χρήση των φύλλων παντζαριού για να επουλώνει γρήγορα τις πληγές των στρατιωτών από τις μάχες. Ακόμη, σύμφωνα με τον μύθο, η θεά Αφροδίτη έτρωγε ρίζα παντζαριού για να διατηρήσει την ομορφιά της.

 

Η προσθήκη παντζαριού ή χυμού στη διατροφή σας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στα επίπεδα της χοληστερόλης. Μια μελέτη του 2011 σε αρουραίους διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα παντζαριών, μείωσε τη συνολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.

To παντζάρι μπορεί να το φάει κανείς τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο. Φυσικά, χρησιμοποιείται πάρα πολύ στις σαλάτες, ενώ θα λέγαμε πως η παντζαροσαλάτα κερδίζει επάξια τις εντυπώσεις σε κάθε γιορτινό τραπέζι. Το παντζάρι, όμως, σήμερα χρησιμοποιείται και για βάση πολλών χυμών και smoothies, ενώ αποτελεί ιδιαίτερο συστατικό τόσο στις σούπες όσο και στα ριζότο.

Τέλος, κάνει καλό στην εγκυμοσύνη. Το φιλικό οξύ έχει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη χημική ένωση διασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού του εμβρύου.  

 

Νεότερα Άρθρα

Βουλωμένη μύτη: Εύκολα tips για τη ρινική συμφόρηση

Her News

Άνοιξη: Τρόποι να καταπολεμήσουμε τις αλλεργίες

Her News b

Κόκκινο κρασί: Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Her News