HerNews.gr
Beauty

Επιδερμίδα: 4 βήματα για ξεκούραστη όψη το πρωί

skin

Ξεκούραστη όψη το πρωί; Γίνεται!

Θέλεις να δείχνει η όψη σου λαμπερή, και ξεκούραστη όταν ξυπνάς; Το μυστικό είναι στην νυχτερινή σου ρουτίνα. Ας δούμε βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνεις: 

Καθαρισμός

Αφιερώνουμε λίγα λεπτά για την πιο βασική κίνηση ομορφιάς το βράδυ. Ετσι απομακρύνουμε τους ρύπους, το σμήγμα και το μακιγιάζ από το πρόσωπό μας, προκειμένου η επιδερμίδα μας να «αναπνεύσει».

Ενυδάτωση

Εφαρμόζουμε 2-3 σταγόνες από έναν ορό αντιγήρανσης και τον απλώνουμε με τις παλάμες μας σε πρόσωπο και λαιμό κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Ιδανικά επιλέγουμε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη, για ενίσχυση της αναγέννησης των κυττάρων και της λάμψης. Αφού απορροφηθεί χρησιμοποιούμε μία κρέμα νύχτας, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ιδανικά αφιερώνουμε 1-2 λεπτά κάνοντας μασάζ με ένα jade roller ή gua sha. Τα εργαλεία αυτά ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και συμβάλλουν στην αποτελεσματική αποτοξίνωση και τη λάμψη της επιδερμίδας.

scrub

Scrub

Απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και εξασφαλίζουμε βαθιά απορρόφηση των καλλυντικών μας συνθέσεων με ένα σκραμπ ή μία μάσκα με γλυκολικό οξύ.

Προσοχή: Η συχνότητα της διαδικασίας ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να την εκτελούμε καθημερινά, διαφορετικά θα διαταράξουμε τον επιδερμιδικό φραγμό μας. 

Μάσκα νύχτας

Μετά την απολέπιση είναι η ιδανική στιγμή για να εφαρμόσουμε μια μάσκα προσώπου, είτε υφασμάτινη είτε σε μορφή κρέμας. Αν επιλέξουμε υφασμάτινη, αφού την αφαιρέσουμε συνεχίζουμε την ενυδάτωσή μας με τον ορό και την κρέμα μας. Αν η μάσκα μας είναι κρεμώδης και το επιτρέπει η σύνθεσή της την αφήνουμε να δράσει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

face

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Irina Shayk: Η πιο εναλλακτική πρόταση στο μακιγιάζ για τις γιορτές

HerNewskl

Λάδι καρύδας: Tα 5 οφέλη που θα σας πείσουν να το εντάξετε στη ρουτίνα σας!

HerNewskl

Ήλιος: Τι να κάνουμε όταν καιγόμαστε

Her News b