HerNews.gr
LIFESTYLE Συνταγές

Λαχανικά: Ποσότητα που πρέπει να τρώμε & Tips για καθημερινά γεύματα

Τα λαχανικά είναι η κορωνίδα της υγειούς διατροφής. Μαζί με τα φρούτα, προσφέρουν πληθώρα βιταμινών μέσα στον οργανισμό, προκαλώντας το άμεσο boosting του.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια δυσνόηση σχετικά με το πόση ποσότητα λαχανικών είναι η κατάλληλη για να καταναλώνεται σε καθημερινή βάση. Λαχανικά όπως το μαρούλι, η ρόκα, η ντομάτα, είναι ευρέως και ευκόλως καταναλωμένα, όμως πόσα και ποια ακόμη μπορούμε να προσθέσουμε για να προσλάβουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία;

Σε μια έρευνα που διεξήχθη στο Edith Cowan University, 1 φλιτζάνι την ημέρα με φυλλώδη πράσινα λαχανικά μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Η εν λόγω έρευνα μελέτησε 50.000 ανθρώπους στη Δανία, επί 23 χρόνια, και κατέληξε στο ότι αυτή η ποσότητα με είτε ωμά είτε μαγειρεμένα λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο από 12 έως 26%.

Εφόσον μιλάμε για τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, κάνουμε focus στο σπανάκι, το kale και τη ρόκα. «Για παράδειγμα, το kale σου δίνει 19 mg ανά φλιτζάνι, πάρα πολλές φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το δε σπανάκι είναι γνωστή πηγή σιδήρου και μεταφέρει το οξυγόνο σε όλο το σώμα. Αν το συνδυάσεις με λίγο χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι, ο σίδηρος θα απορροφηθεί ακόμα πιο εύκολα», ενημερώνει η Δρ. Amy Gorin. Μένοντας σε αυτό το είδος, ας δούμε πως μπορούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας, δημιουργώντας εύκολα και νόστιμα γεύματα.

Σαλάτα

Χρησιμοποίησε τα εν λόγω λαχανικά ως βάση σαλάτας και πρόσθεσε μια πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο ή μανιτάρια.

Σμούθι

Σε ένα μπλέντερ άλεσε τα φυλλώδη λαχανικά μαζί με τζίντζερ και κάποιο φρούτο της αρεσκείας σου.

Πίτσα

Αλεύρι ολικής άλεσης για τη βάση, λίγο τυρί, ντοματίνια και ρόκα.

 

Νεότερα Άρθρα

Jalisco hot chocolate: Αυτό το ζεστό cocktail θα σας συναρπάσει

Her News

H Βeyonce είναι το απόλυτο inspo για τo γιορτινό μανικιούρ!

HerNewskl

To smoothie για πριν την προπόνηση που θα λατρέψεις

Her News