HerNews.gr
Fitness

Μπαχαρικά που καίνε το λίπος

Τα καρυκεύματα ή μπαχαρικά αποσκοπούν να δώσουν γεύση, άρωμα ή και χρώμα στο φαγητό μας.
 Μπορείς όμως να προσθέσεις τα μπαχαρικά στα γεύματα σου, όχι μόνο όμως για την υπέροχη γεύση, αλλά και επειδή με αυτόν τον τρόπο δίνεις ώθηση στον μεταβολισμό και μειώνεις το λίπος στην κοιλιά, αλλά και σε όλο το σώμα.
Παρακάτω θα βρεις λίστα με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιώ και μπορείς και εσύ να δοκιμάσεις.

1. Mαύρο Πιπέρι 
Ερευνητές στην Κορέα αποκάλυψαν τη λιποδιαλυτική δύναμη της πιπερίνης, της ουσίας που δίνει τη δυνατή γεύση στο πιπέρι. Επίσης ειναι απο τα μπαχαρικά που κα΄νουν το φαγητο πιο πικάντικο.

2. Σκόρδο
Αντιφλεγμονώδες και φυσικό αντιβιοτικό, το σκόρδο χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για ιατρικούς λόγους.Πολύ καλό μπαχαρικό και για την υγεία μας.

3. Κανέλα
Έρευνα έχει βρει πως η κανέλα πραγματικά βοηθά στη μεταφορά της γλυκόζης μέσα στα κύτταρα, μειώνοντας έτσι την αύξηση ινσουλίνης μετά το φαγητό.

4. Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος ειναι απο τα μπαχαρικά που δρα ως παράγοντας πληρότητας και έτσι σας δίνει ένα αίσθημα κορεσμού. Με αυτόν τον τρόπο, σας αποτρέπει από την υπερκατανάλωση τροφής και προάγει την απώλεια βάρους.

5. Κουρκουμάς
Η «κουρκουμίνη» ως ουσία εκτός από τη θεραπεία του ήπατος, προάγει το μεταβολισμό των λιπών μειώνοντας το ποσοστό αποθήκευσης λίπους στα ηπατικά κύτταρα.

6. Κάρδαμο
Μελέτες έχουν δείξει ότι το κάρδαμο ειναι απο τα μπαχαρικά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρυθμίζοντας την έκκριση ινσουλίνης κατ’επέκταση. Τέλος, μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL).

7. Γαρίφαλο
Όπως και όλα τα άλλα μπαχαρικά που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, το γαρίφαλο βοηθάει στην απώλεια βάρους επιταχύνοντας το μεταβολισμό και βοηθώντας τον οργανισμό να «κάψει» περισσότερες θερμίδες.

Τώρα έχεις πολλές επιλογές στην λίστα σου με μπαχαρικά για να διαλέξεις.
Καλή απόλαυση!

 

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Προπόνηση πριν τον ύπνο: Σωστό ή λάθος;

Her News

Καρότα: Τα οφέλη για την υγεία σου!

Her News

Γυμναστική: Σε πόσο χρόνο θα δείτε αποτελέσματα;

Her News