HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική: Σε πόσο χρόνο θα δείτε αποτελέσματα;

Όταν ξεκινάτε τακτική γυμναστική, τότε μόνο με μια προπόνηση, θα νιώσετε μια μικρή αλλαγή και σίγουρα θα σας βοηθήσει. Αλλά αντικειμενικά, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αλλάξει το σώμα σας. Λοιπόν, πόσος χρόνος χρειάζεται για να δούμε αποτελέσματα από την άσκηση;

Η πραγματικότητα είναι ότι το να δείτε αλλαγές στη σωματική και ψυχική σας υγεία από την προπόνηση είναι τόσο ένα βραχυπρόθεσμο, όσο και ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι. Τα κέρδη που προκύπτουν με την αύξηση της μυϊκής μάζας και την απώλεια βάρους δεν θα συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη.

Ο ακριβής χρόνος που χρειάζεται για να δείτε αποτελέσματα από την άσκηση ποικίλλει πολύ. Οι αλλαγές είναι διαφορετικές στον καθένα και παίζει ρόλο το επίπεδο φυσικής κατάστασης. 

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δείτε αλλαγή στο σώμα σας;

Μέσα από την γυμναστική θα δείτε πολλές αλλαγές στο σώμα σας, αλλά σταδιακά. Σίγουρα θα αποκτήσετε σε βάθος χρόνου περισσότερη αντοχή κι ένα πιο γυμνασμένο σώμα. Εξαρτάται όμως τι είδους προπονήσεις κάνετε, για να πούμε περίπου σε πόσο καιρό θα δείτε αισθητά αποτελέσματα. 

Σε γενικές γραμμές σε 8 έως 12 εβδομάδες με συστηματική προπόνηση θα δείτε τις πρώτες σημαντικές αλλαγές πάνω σας.

Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει να κάνετε προπονήσεις που εστιάζουν σε όλο το σώμα. Θα πρέπει να γυμνάζεστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα από μισή μέχρι μία ώρα κάθε φορά.

Όσο για τη βελτίωση στην ταχύτητα και την αντοχή σας, εξαρτάται από το άτομο και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ιστορικό προπόνησής σας και στο τρέχον επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Για παράδειγμα, όσον αφορά την αντοχή, η αερόβια ικανότητά σας μπορεί να είναι καλύτερα σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υπάρξουν αντικειμενικές βελτιώσεις.

Όταν αρχίσετε την προπόνηση κάθε μέρα για 30 λεπτά ή περισσότερο, θα δείτε κάποια οφέλη αρκετά πιο γρήγορα. Μέσα σε δύο εβδομάδες, μπορεί να παρατηρήσετε αύξηση της ενέργειας και μεγαλύτερη ευκολία στην ολοκλήρωση εργασιών, όπως το περπάτημα σε μια σκάλα.

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα με τις διατάσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 λόγοι για να ξεκινήσεις Latin χορούς αμέσως

Her News b

Κανέλα: Τα απίστευτα οφέλη της

Her News

Είναι το περπάτημα αερόβια άσκηση;

Her News