HerNews.gr
Ψυχολογία

Ξυπνητήρι: Μην με ξυπνάς αχάραγα…

Δευτέρα σήμερα και το μαξιλάρι είναι ελαφρύ με το πάπλωμα βαρύ και το σώμα μας ανήμπορο. Πως μπορούμε να σηκωθούμε χωρίς να βρίζουμε και να σηχτηρίζουμε το ξυπνητήρι; Για κανέναν δεν είναι εύκολο αλλά κάνε υπομονή, σφίξε τα δόντια και σήκω. Σου έχω 3 προτάσεις, δεν είναι πολύ δύσκολες! Καλημέραααα!

Για να ξυπνήσεις πιο εύκολα η λύση είναι να τοποθετήσεις το ξυπνητήρι ή κινητό σου μακριά. Μπορείς να το ακουμπήσεις στην πόρτα του δωματίου σου. Αν το κρεβάτι σου είναι πιο κοντά στην πόρτα βάλτο σε άλλο χώρο αλλά όχι κοντά σου. Απαγορευτικό είναι το ξυπνητήρι στο κομοδίνο.  

Ρύθμισε το ξυπνητήρι σου στην ώρα που  πρέπει να σηκωθείς. Όχι δέκα λεπτά νωρίτερα ή δέκα λεπτά αργότερα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Μην παρασύρεσαι και μην έχεις αυταπάτες γιατί θα πατάς συνέχεια αναβολή με αποτέλεσμα να μην μπορείς να σηκωθείς και να καθυστερείς. Άσε που θα έχεις πολλά νεύρα. 

Μόλις ακούσεις τον ήχο από το ξυπνητήρι σήκω κατευθείαν (δύσκολο, το ξέρω) και τρέξε κατευθείαν στο μπάνιο για ένα μπανάκι. Θα αναζωογονηθείς χωρίς να το καταλάβεις. Η αίσθηση του νερού αλλά και της φρεσκάδας θα σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα και το πρωινό ξύπνημα θα γίνει ευκολότερο και ομορφότερο. 

Ότι δεν μπορείς να αποφύγεις, ακόμα και το πρωινό ξύπνημα, να το απολαμβάνεις. Υπάρχουν τρόποι αυτό να συμβεί. Αρκεί να είσαι ανοιχτός για να εφαρμόσεις τους παραπάνω 3 κανόνες. Φρόντισε την ποιότητα του ύπνου σου και τις συνθήκες κατά τη διάρκειά του.

Tips να κάνεις το πρωινό ακόμη πιο εύκολο:

Μην ξενυχτάς άσκοπα , μην τρως βαριά πριν κοιμηθείς και μην αφήνεις αρνητικά συναισθήματα να σε κυριεύουν στο τέλος της ημέρας. Προπάντων, μην ρίχνεις το φταίξιμο στο ξυπνητήρι. Άλλωστε εκείνο κάνει την δουλειά του….

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί είναι καλό να διαβάζουμε ένα βιβλίο πριν κοιμηθούμε;

Her News b

Στόχοι: Πως θες να είναι η ζωή σου αυτή τη χρονιά;

Her News

5 βήματα για να κόψετε τις κακές συνήθειες

HerNews ka