HerNews.gr
Health

Τρόποι αντιμετώπισης της λιγούρας

Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της λιγούρας; Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις και να θυμάσαι πάντα ότι όλα είναι θέμα μυαλού. Θέλεις να φας γλυκό ενώ ξέρεις ότι έχεις ξεφύγει λιγάκι ή σου κλείνει το μάτι μια φανταστική καρμπονάρα; Εννοείται σε καταλαβαίνουμε αλλά σφίξε λίγο τα δόντια. Πάντα υπάρχουν λύσεις..

Οι έρευνες από πολλούς ψυχολόγους λένε ότι όταν έρχεται η ώρα της λιγούρας αυτό που μπορείς να κανείς είναι μια βόλτα. Αν βρίσκεσαι στην δουλειά -και δεν έχεις να κανείς πολλά πράγματα γιατί δεν απασχολείται το μυαλό σου ώστε να σκέφτεσαι φαγητό – πιες νερό. Πιες πολύ νερό για την ακρίβεια.

Ξεγελάς το στομάχι σου, και μειώνεις την αίσθηση που έχεις για γλυκό η φαγητό. Οι ώρες που νιώθουμε ότι αν δεν φάμε κάτι θα πάθουμε κακό είναι πολύ συχνότερες απ όσο νομίζουμε. Θα σου πω ένα μυστικό, δεν θα πάθεις τίποτα αν δεν φας…

Ξεκινά την ημέρα σου με καλό πρωινό. Αυτό είναι το Α και το Ω για την διατροφή και δεν το λένε τυχαία οι διατροφολόγοι. Αν έχεις βάλει ενέργεια στον οργανισμό σου από την αρχή της ημέρας, η αίσθηση της λιγούρας μειώνεται δραματικά. Δεν μπορείς να τρως όλη μέρα αν έχεις φάει ένα καλό πρωινό. Φτιάξε κάτι ανάλογο με τα γούστα σου και κάνε εναλλαγές με γλυκό και αλμυρό. Με αυτό τον τροπο δεν θα χρειαστεί να τσιμπολογήσεις και να βγεις εκτός προγράμματος. 

Αν είσαι σπίτι σου ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την λιγούρα είναι μια. Πέσε για ύπνο. Ακόμα και αν δεν νυστάζεις η δεν έχεις χρόνο για να κοιμηθείς, απλά ξάπλωσε για λίγο και απασχολείσαι τον εγκέφαλό σου με κάτι άλλο. 

Νεότερα Άρθρα

Μοναδικά οφέλη που σου δίνει το νερό καρύδας

Her News

Μπορείς να κάνεις γυμναστική όταν έχεις περίοδο;

Her News

To “μυστικό συστατικό” που απομακρύνει την οσμή του σκόρδου από την αναπνοή μας

HerNews ka