HerNews.gr
BRIDE NEWS

Βέρες: Τι συμβολίζουν;

Βέρες: Ο συμβολισμός ξεκινάει από την αρχαιότητα και μέχρι την σημερινή εποχή έχει εξελιχθεί αρκετά χωρίς να ‘χει αλλάξει όμως πολύ το νόημα της.

Γράφει η beauty artist Μαριάννα Λαδά

Τα χρόνια της σκλαβιάς συνήθιζαν να έχουν αιχμαλώτους τους οποίους τους έδιναν με μεταλλικούς τακτ ήλιος από το πόδι για να μην μπορούν να απομακρυνθούν.

Με τα χρόνια αυτό εξελίχθηκε και ήρθαμε στα πρώτα χρόνια του πολιτισμού που άρχισαν να χρησιμοποιούν τα δαχτυλίδια ως σύμβολο ένωσης. Η ένωση ήταν ανάμεσα στο ζευγάρι για την ισόβια κατάθεσης αγάπης προς το πρόσωπο του άλλου.

Στην αρχή οι βέρες ήταν φτιαγμένες απο απλά μέταλλα. Με τα χρόνια όμως και αυτό άλλαξε.  Οι βέρες  των αντρών συνηθιζόταν να ναι απο χρυσό. Ποιος ο λόγος;  Γιατί  ο άντρας, συμβόλιζε τον ήλιο στη σχέση!

Η βέρα της γυναίκας ήταν φτιαγμένη από ασήμι για να συμβολίζει την σελήνη που έρχεται γύρω από τον ήλιο. Η σελήνη όπως ξέρουμε από παιδιά δεν μπορεί να λείπει από το ηλιακό σύστημα που βρίσκεται ο ήλιος – άντρας. 

 Στην σημερινή εποχή, οι βέρες φτιάχνονται από όλα τα μέταλλα σε διάφορα σχέδια. Μπορεί να βρεις βέρες  κεντημένες με πολύτιμες πέτρες είτε όχι. Ο συμβολισμός τους είναι ο κύκλος της ζωής που έχει αρχή και τέλος. Η αγάπη που ευλογείται από τον Θεό και ενώνει το ζευγάρι στη νέα του κοινή πορεία και στην έναρξη της νέας οικογένειας του .

Με το καλό σε όλους να ενωθούν με τον αγαπημένο τους και Βίον Ανθόσπαρτο!

Μαριάννα Λαδά

Contact me @:

Instagram: https://instagram.com/marianna_l.a.d.a.beautyartist?igshid=vxgr8nxdcdqu

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009074449686

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να εντάξετε το νεογέννητο μωρό σας στο γάμο σας

HerNews ka

Καλεσμένη σε βάπτιση: Outfits για να κλέψεις τις εντυπώσεις

Her News

Οι μουσικές επιλογές του γάμου!

Her News