HerNews.gr
Health

Ένα μήλο την ημέρα …ξέρεις!

Τo μήλο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καρπούς με πολλά οφέλη για την υγεία και μάλιστα υποστηριζόμενα από πολλά ερευνητικά αποτελέσματα.

Ποια είναι τα οφέλη του μήλου; Το μήλο είναι ένα φρούτο που μπορείτε να απολαμβάνετε σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου. Εκτός του ότι είναι πεντανόστιμο, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προσφέρουν στο σώμα και στη συνολική σας υγεία απίστευτα οφέλη.

Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό – δύο ιδιότητες που τα καθιστούν χορταστικά. Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μήλο πριν το γεύμα αισθανόταν πιο χορτάτοι από όσους κατανάλωναν χυμό μήλου ή που δεν έτρωγαν καθόλου μήλο. Στην ίδια μελέτη διαπίστωσαν ότι όσοι ξεκίνησαν το γεύμα τους με μήλο, έτρωγαν κατά μέσο όρο 200 λιγότερες θερμίδες από εκείνους που δεν έτρωγαν μήλο.

Επιπλέον, μερικές φυσικές ουσίες που περιέχοντα στα μήλα μπορεί να προάγουν την απώλεια βάρους.

                                           Μήλα και υγεία

Η κατανάλωση μήλων έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου. Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι τα μήλα περιέχουν διαλυτές ίνες, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Περιέχουν επίσης πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μεγάλο ποσοστό από τις πολυφαινόλες είναι συγκεντρωμένες στο φλοιό.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης μήλων και του χαμηλότερου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, όπως για παράδειγμα μια μελέτη σε γυναίκες που συσχέτισε την κατανάλωση μήλων με τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από καρκίνο (όλων των μορφών).
Τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά μήλα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των πνευμόνων από τις οξειδωτικές βλάβες.

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Mαγνήσιο: Οι 5 τροφές που θα στο χαρίσουν

Her News

Βιταμίνες που πρέπει να παίρνουν οι γυναίκες

Her News

Οφέλη σοκολάτας: Περισσότερα από απλή απόλαυση για την υγεία μας

HerNews ka