HerNews.gr
Διεθνή

Disney: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός για όλους τους εργαζόμενους στην Disney World στη Φλόριντα, μετά και από τη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στη διοίκηση και στο συνδικάτο των εργαζομένων.

Έτσι, η εταιρεία Disney World θα ζητήσει από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν πλήρως κατά του κορονοϊού, ώστε να παραμείνουν στις εργασίες τους στο θεματικό πάρκο.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους της Disney World

Με βάση τη συμφωνία που έκαναν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση εμβολιασμού μέχρι τις 22 Οκτωβρίου ούτως ώστε να παραμείνουν απασχολούμενοι.

Βέβαια, οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν εξαίρεση για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους, σύμφωνα με τη δήλωση του σωματείου.

Όποιος υπάλληλος δε συμμορφωθεί ή δε ζητήσει εξαίρεση, θα τίθεται σε επ´ αόριστον αναστολή με καθεστώς επαναπρόσληψης. Το συνδικάτο καλύπτει σχεδόν 43.000 από τους 77.000 εργαζόμενους της Disney World στον κόσμο. Η Disney ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι όλοι οι ωρομίσθιοι και μισθωτοί εργαζόμενοι, που δεν ανήκουν στο συνδικάτο, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο εντός 60 ημερών.

Η εταιρεία ζήτησε επίσης από όλους τους εργαζόμενους που εργάζονταν με τηλ εργασία, να προσκομίσουν άμεσα βεβαιώσεις εμβολιασμού πριν επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Τα θεματικά πάρκα της Disney στη Φλόριντα και εκείνα εκτός των ΗΠΑ άνοιξαν ξανά νωρίτερα φέτος με αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τεστ και χρήση μασκών.

Η Disneyland στο Παρίσι αναγκάστηκε να κλείσει ξανά στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν η Γαλλία επέβαλε ένα νέο lockdown για να καταπολεμήσει το  δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα θεματικά πάρκα της εταιρείας στη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο παραμένουν ανοιχτά.

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Χάρι: Δεν επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο αν δεν το επιτρέψει ο Ουίλιαμ

HerNews ka

Μάικλ Τζάκσον: Ο κατήγορος του αντεπιτίθεται και παραπέμπει σε δίκη την υπόθεση σεξουαλικής του κακοποίησης

HerNews ka

Μις Κόσμος 2021: Η Karolina Biewleska από τη Πολωνία φόρεσε το στέμμα

Her News