HerNews.gr
Fitness

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Πράγματα που δεν ξέρεις

Σχεδόν όλος ο πλανήτης ξεκινά την ημέρα του πίνοντας, τουλάχιστον, ένα ποτηρι κιαφε. Σημερα που ειναι η παγκοσμια ημερα καφε εγω νιωθω λιγο σνα να ειναι η εθνική μου ημέρα για αυτο και θα μιλήσουμε για πράγματα που θες να ξέρεις για τον καφέ και δεν ξέρεις.

1. Περισσότερα από δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώσουν το σωματικό λίπος στις γυναίκες
Σύμφωνα με μια  μελέτη που εγινε στο «National Health and Nutrition Examination Survey-Ερευνητικό Κέντρο για τη Διατροφή και τη Δημόσια Υγεία στις ΗΠΑ», οι γυναίκες που πίνουν τουλάχιστον δύο φλυτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να ειναι πιο αδυνατες.

2. Η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης νευροεκφυλιστικής νόσου
Το Ινστιτούτο Επιστημονικών Πληροφοριών ( Institute for Scientific Information on Coffee)  κυκλοφόρησε μια έκθεση, που διαπίστωνε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον μελλοντικό κίνδυνο ανάπτυξης νευροεκφυλιστικής νόσου, όπως είναι οι  ασθένειες του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

3. Η κατανάλωση του μπορεί να βοηθήσει και στην σεξουαλικη δραστηριοτητα.  Έρευνες στο UCLA έδειξαν επίσης ότι ο καφές ανεβάζει τα επίπεδα του πλάσματος της πρωτεΐνης SHBG, η οποία ελέγχει την δραστηριότητα των σεξουαλικών ορμονών του σώματος (της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων).

Υ.γ Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Η  καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άγχους, ειδικά σε όσους έχουν αυξημένη προδιάθεση για αγχώδεις διαταραχές. Άρα παιδια όλα με μέτρο ακόμα και ο καφές!

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

 

Νεότερα Άρθρα

Σοκολάτα: Γιατί πρέπει να τρώμε

Her News b

4 λόγοι για να ξεκινήσεις Latin χορούς αμέσως

Her News b

Περπάτημα: Απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα!

Her News b