HerNews.gr
Health

Λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D;

Η βιταμίνη D είναι μια βιταμίνη απαραίτητη για την υγεία. Διατηρεί τα οστά σας γερά, μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία και σας βοηθά να κοιμηθείτε.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει γίνει πιο συχνή τα τελευταία χρόνια, ακόμη και στην χώρα μας. Εδώ μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Συμπτώματα ότι η βιταμίνη D είναι χαμηλή

Τα περισσότερα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ασυμπτωματικά. Ωστόσο, εάν νιώθετε μια έντονη εξάντληση, πονάνε τα οστά σας, έχετε μυϊκή αδυναμία ή αλλαγές στη διάθεση, αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι μπορεί να μην είναι φυσιολογικό με το σώμα σας.

Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας σε βιταμίνη D μπορεί να περιλαμβάνουν μη ποιοτικό ύπνο, αισθήματα θλίψης, να αρρωσταίνετε πιο εύκολα και να μην έχετε πολύ όρεξη να φάτε.

Εάν αυτά τα συμπτώματα σας φαίνονται γνωστά, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Μπορεί να κάνετε μια εξέταση αίματος για να ελέγξετε τα επίπεδα βιταμίνης D.

Μπορείτε να λάβετε βιταμίνη D από τρόφιμα, όπως τα λιπαρά ψάρια, οι κρόκοι των αυγών, το γάλα και φυσικά τον χυμό πορτοκαλιού.

Επίσης η έκθεση στο ηλιακό φως γεμίζει τον οργανισμό σας με αυτή την πολύτιμη βιταμίνη για την υγεία. Όταν το δέρμα σας εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το σώμα σας δημιουργεί βιταμίνη D.

Αφιερώστε χρόνο καθημερινά για να βγείτε στον ήλιο. Αν δεν έχετε προγραμματισμένα μαθήματα, δουλειά ή υποχρεώσεις που απαιτούν να βγείτε έξω για όλη την ημέρα, αφιερώστε λίγα λεπτά για να κάνετε μια γρήγορη βόλτα, ακόμα κι αν είναι ακριβώς γύρω από την κατοικία σας ή το τετράγωνο. Θυμηθείτε να φοράτε αντηλιακό, ακόμη και τις συννεφιασμένες, ζοφερές μέρες. Ο ήλιος δεν σταματά να είναι επικίνδυνος. Ειδικά όμως το καλοκαίρι αποφύγετε την ηλιοθεραπεία από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα.

Εάν δεν λαμβάνετε τακτικά ηλιακό φως, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τη διατροφική σας πρόσληψη ή να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

5 Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε ευκολότερα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Power Nap: Tips για τον πιο επιτυχημένο “γρήγορο ύπνο”

Her News b

Χυμός ροδιού: Tα μαγικά οφέλη για τον οργανισμό σου

Her News

Τα οφέλη από το μασάζ ποδιών στον οργανισμό μας

Her News