HerNews.gr
Γνώμες

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε! – Κεφάλαιο: Η δύναμη της ψυχής

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!
Episode 9!
Κεφάλαιο: Η δύναμη της ψυχής.

Να φεύγεις. Από μια σχέση που δεν σε γεμίζει.

Από ένα σ’ αγαπώ που δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Από μια αγκαλιά που δεν είναι ποτέ γεμάτη. Από ένα φιλί που δεν έχει πάθος. Από ένα μήνυμα που δεν εστάλη. Και αν εστάλη, δεν διαβάστηκε.

Να φεύγεις.

Να μαζεύεις τα πράγματά σου και να αποχωρείς. Να μη φοβάσαι. Να τολμάς. Γιατί η αγάπη δεν εκφράζεται με βία. Ο έρωτας δεν είναι καταστροφικός. Το σώμα είναι δικό σου και ανήκει μόνο σε σένα. Δεν είναι κτήμα κανενός. Να φεύγεις.

Να μην ελπίζεις.

Να μην ελπίζεις πως θ’ αλλάξει. Να μην ελπίζεις πως ήταν μόνο μια φορά. Να μην ελπίζεις πως δεν θα ξαναγίνει. Να μη λες πως σ’ αγαπάει. Η αγάπη δεν είναι βία. Βία δεν είναι ένα πράγμα. Υπάρχει ανάμεσά μας σε πολλές μορφές. Πόνος, φόβος, θλίψη, απώλεια.

Να μη φοβάσαι.

Να μη φοβάσαι να πάρεις τηλέφωνο να ζητήσεις βοήθεια. Να μη φοβάσαι να πεις πονάω. Να μη φοβάσαι να αισθάνεσαι. Να μη φοβάσαι να φύγεις. Να μη φοβάσαι απλά να κλείνεις την πόρτα. Γιατί πρέπει να φεύγεις. Η αγάπη είναι χαρά, δεν είναι φόβος.

Δεν είσαι μόνη σου.

Υπάρχει βοήθεια εκεί έξω και μπορείς να τα καταφέρεις. Πρέπει να φεύγεις και πρέπει να μιλάς. Άνοιξε την πόρτα της καρδιάς σου χωρίς φόβο για να δεις το φως. Το φως της ψυχής σου. Γιατί αν δεν ανοίξεις την πόρτα να φύγεις μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να δεις το φως ξανά.

Είσαι διαμάντι και δεν θα θαμπώσεις για κανέναν.

Δεν είναι δύσκολο και δεν είναι ακατόρθωτο. Μην κρύβεσαι πίσω από τη σκιά σου από φόβο. Ο φόβος κάνει αισθητή την παρουσία του και κολλάει σαν μαγνήτης στα μαύρα κενά της καθημερινότητάς σου. Άνοιξε το παράθυρο να μπει το φως. Το φως της ψυχής σου, το φως της τόλμης σου που ήταν βαθιά κρυμμένη μέσα σου. Που ήταν κλειδωμένη στο σεντούκι της βίας. Σήκω, ετοιμάσου και με μια ανάσα άλλαξε σελίδα στο ημερολόγιο της καρδιάς σου. Πριν ο χρόνος σε πιέσει επικίνδυνα. Πριν το αργά προλάβει το τώρα. Πριν από την κλεψύδρα που θα σε κοιτάζει κατάματα και ασφυκτικά θα σου υπενθυμίζει ότι το τέλος είναι κοντά. Προλαβαίνεις.

Να φύγεις και να κλείσεις την πόρτα δίχως να κοιτάξεις πίσω.

Γιατί μπροστά είναι η ζωή σου. Αυτή που δεν σε άφηναν να ζήσεις, αυτή που λαχταράς να γευτείς. Αυτή που παρόλα τα εμπόδια κατάφερες να ρουφήξεις και να γεμίσεις χρυσόσκονη. Μπορείς. Και θα το κάνεις.

Μια μέρα ιδιαίτερη για όλους μας.

Μια μέρα που τον τελευταίο καιρό η σκληρή πραγματικότητα αποτελεί τον εφιάλτη που δεν θέλεις ποτέ να ζήσεις. Και δυστυχώς η φράση «Γιατί πάλι;» ακούγεται ξανά και ξανά. Ας είναι η τελευταία. Γιατί μπορείς.

Χρόνια πολλά στις Κατερίνες.

Χρόνια πολλά και στις γυναίκες που δεν τα παράτησαν ποτέ. Που δεν φοβήθηκαν ποτέ. Ακόμα και σε αυτές που δεν τα κατάφεραν. Μία μέρα που μένει ανεξίτηλα επάνω μας για πολλούς λόγους. Όποια ερμηνεία και αν επιλέξεις, όποια ευχή και αν ψιθυρίσεις, ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάς. Είσαι δυνατή, είσαι μοναδική και μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Και μην ξεχνάς. THINK PINK. Ροζ ή τίποτα. PINK WAY OR THE HIGH WAY.

 

Τι θέμα θα έχει το επόμενο επεισόδιο; Shhh… stay tuned! Γιατί.. “OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Περιμένω να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γεμίσει το inbox μου με τις ιδέες σου.

Σε φιλώ στη μούρη.

Oli

xxx

Contact @: 

Instagram@olgatsaousselou 

Facebook: Olina Olga Tsaousselou 

Twitter@olgatsaousselou 

olinalicious.blogspot 

 

Νεότερα Άρθρα

Ανδρικός βιασμός: Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka

Άνοιγμα της εστίασης: Η οπτική ένος Chef για την επιστροφή

Her News b

«Θα με λέτε Φούστα»: Γιατί γυναίκα είναι τίτλος τιμής!

Her News