HerNews.gr
Γνώμες

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε! – Κεφάλαιο: Ανάμεσα σε δύο έρωτες

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε! Episode 8!

Κεφάλαιο: Ανάμεσα σε δύο έρωτες.

Γεια σας και χαρά σας! Το olinaΛΥΣΗous είναι εδώ ενωμένο δυνατό! Πολλά τα μηνύματά σας, πολλές οι ανησυχίες σας αλλά μη σκάτε! Εγώ είμαι εδώ να σας απαντήσω σε όλα! Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ-στο γραφείο-στο κρεβάτι ή όπου αισθάνεστε άνετα τελοσπάντων, καφεδίνο ανά χείρας και ξεκινάμε!

«Ανάμεσα σε δύο έρωτες» έστειλε μια φίλη αναζητώντας απεγνωσμένα τη λύση. Επειδή διακρίνω έναν πανικό, αυτό που πρέπει να σου πω για αρχή είναι ψυχραιμία!

Κάνε ένα βηματάκι πίσω, πάρε μια βαθιά ανάσα και ηρέμησε. Όσο μπορείς. Ανάμεσα σε δύο έρωτες. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι πρώτα από όλα πρέπει να αγαπήσεις και να ερωτευτείς τον εαυτό σου.

Εσένα. Μόνο τότε θα μπορέσεις να τα έχεις καλά με τους γύρω σου και να είναι και εκείνοι καλά με εσένα. Πώς μπορείς να διαχειριστείς τον έρωτα εάν το μοιράζεσαι και το κόβεις σε πολλά κομμάτια; Σε πιάνει μια σύγχυση ότι δεν μπορείς να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και το μόνο που καταφέρνεις είναι να σε πιάνει άγχος.

Άγχος όμως γιατί; Γιατί δεν μπορείς να κάνεις χαρούμενο κανέναν ή γιατί δεν μπορείς να χαμογελάσεις εσύ;

Αυτό συμβαίνει γιατί όσο και να θέλεις, δεν αντέχεις να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου με τα αρνητικά συναισθήματα που σε καταβάλλουν. Γιατί δεν μπορείς να μοιραστείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι δεν θέλεις να χάσεις ούτε το ένα ούτε το άλλο, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, όμως αυτό που καταφέρνεις είναι να χάσεις εσένα.

Χάνεις τα όριά σου, τα θέλω σου, τα όχι σου. Χάνεις τον εαυτό σου διότι συνεχώς προσπαθείς να ευχαριστήσεις ένα από τα κομμάτια που επέλεξες να ρίξεις με το μαγικό τόξο του Έρωτα αλλά στο τέλος η πληγή γυρίζει πίσω σε εσένα. Κάτι δεν σε γεμίζει, κάτι σε πονάει, κάτι σε ενοχλεί.

Είναι οι σκέψεις σου, η φωνή του μέσα σου, η θλίψη σου. Συνεχώς μεγαλώνουν όπως μεγαλώνει και το κενό που τρέφεται από στιγμές που δεν γέμισαν ποτέ το παζλ της ημέρας σου. Δεν θα σου πω για ζυγαριά, δεν θα σου πω να ζυγίσεις τα θετικά και τα αρνητικά γιατί πολύ απλά δεν τα ξέρεις.

Νομίζεις ότι μπορείς να κρίνεις αλλά δεν συμβαίνει γιατί δεν έχεις ζήσει αυτό που ενδεχομένως λαχταράς. Ούτε με το ένα κομμάτι ούτε με το άλλο. Όσο και αν σε πιέζουν, όσο και αν σε μειώνουν, όσο και αν προσπαθούν να σε πείσουν ότι θα είσαι ευτυχισμένη μόνο αν είσαι δίπλα τους, μόνο εάν επιλέξεις το δικό τους κομμάτι.

Η αξία σου ανεκτίμητη. Κοίτα την ομορφιά της ψυχής σου και κατάλαβε ότι δεν αξίζει να χάνεις το μέσα σου επειδή δεν μπορείς να μοιραστείς το έξω σου.

Μην αφήνεις να πάει χαμένο κανένα δευτερόλεπτο από όσα θα μπορούσες να ζήσεις και να ρουφήξεις σα σφουγγάρι. Και πίστεψέ με, αυτό θα το κάνεις μόλις αγαπήσεις εσένα και καταλάβεις ότι είσαι ό,τι πιο πολύτιμο. Εσύ. Το πολυτιμότερο αγαθό του εαυτού σου. Στα όρια του επιτρεπτού.

Τόσο όσο να δώσεις στα κομμάτια σου την προσοχή που τους αρμόζει. Την αγάπη, τη φροντίδα , το χάδι. Με το μαγικό μου ραβδί και με τη ροζ χρυσόσκονή μου λοιπόν θα κάνω το άγχος σου, τις μαύρες σου σκέψεις και την ένταση που έχει πέσει επάνω σου σα μαύρο πέπλο να φύγει μακριά.

Δεν αξίζει να χαλάς τη ζαχαρένια σου για κανένα δίλημμα.

Προτεραιότητα του εαυτού σου είσαι εσύ και μόνο εσύ. Έτσι θα μπορέσεις να είσαι καλά με το διπλανό σου και θα μπορέσεις να μοιράσεις απλόχερα την αγάπη εκεί που το αξίζουν. Με πίεση δεν κέρδισε κανείς. Να σε αγαπάς και να σε σέβεσαι. Προσοχή που δίνεις πρώτη, δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Να δίνεις μόνο εκεί που θα έχεις ότι σε κάνει να έχεις ηρεμία. Να έχεις και να δίνεις ό,τι λαχταρά και επιθυμεί η ψυχούλα σου.

Και μην ξεχνάς. THINK PINK. Ροζ ή τίποτα. PINK WAY OR THE HIGH WAY.

Τι θέμα θα έχει το επόμενο επεισόδιο; Shhh… stay tuned! Γιατί.. “OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Περιμένω να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γεμίσει το inbox μου με τις ιδέες σου.

 

Contact @: 

Instagram: @olgatsaousselou 

Facebook: Olina Olga Tsaousselou 

Twitter: @olgatsaousselou 

olinalicious.blogspot  

 

Νεότερα Άρθρα

HisStories 15: “Κάποιες χημείες έχουν γεννηθεί για να γίνουν ένα”

Her News b

Γιατί τον βλέπω στα όνειρα μου;

Her News b

Πόση αλήθεια αντέχεις;

Her News b