HerNews.gr
Διασκέδαση

1η Δεκεμβρίου: Ποια Χριστούγεννα σου θυμάσαι πιο πολύ;

Η πρώτη Δεκεμβρίου είναι πάντοτε η μέρα που στο μυαλό μου σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγέννων. Και έτσι πάντοτε μου έρχονται μνήμες στο νου απ’ τα καλύτερα Χριστούγεννα.

Δεν είναι μια μόνο χρονιά, πολλές χρονιές τα Χριστούγεννα ήταν ”τα καλύτερα μου”, όμως, μιας και σήμερα είναι 1η Δεκεμβρίου, θα σου εκμυστηρευτώ την αγαπημένη μου χρονιά. Εμείς λοιπόν στο σπίτι, κάναμε πάντοτε γιορτές και μαζώξεις με γαλοπούλα, σούπες, σαλάτες και ό, τι μπορούσες να φανταστείς.

xmastrapezi 

Ερχόταν το σόι και τρώγαμε μέχρι αργά το απόγευμα. Βλέπεις η μαμά μου, ως Βασιλική έχει πάντοτε την τιμητική της οπότε έκανε τραπέζι. Και αυτό έγινε έθιμο με τα χρόνια. Αυτό όμως που θυμάμαι πιο πολύ απ’ όλα, ήταν εκείνη η χρονιά που πήγαινα δημοτικό και μάλιστα στις μικρές τάξεις και έξω χιόνιζε πάρα πολύ.

Είχαν έρθει οι θείοι μου από το χωριό και συνολικά μαζευτήκαμε περίπου 20 άτομα στο σπίτι. Ήταν ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Το σπίτι μύριζε τζάκι, ζεστό καφέ, γαλοπούλα με πατάτες φούρνου και κουραμπιέδες. Όλοι είχαν ξυπνήσει νωρίς για να ετοιμάσουν τα πάντα και εγώ, φόρεσα τη ρόμπα μου, κατέβηκα κάτω και απήλαυσα το θέαμα

Ξέρεις τότε δεν καταλάβαινα το λίγο άγχος που είχαν όλοι, ώστε να πάει καλά το τραπέζι, απλώς μαγευόμουν από τον στολισμό, τα φαγητά, τη ζεστασιά και τις ατέλειωτες συζητήσεις. 

xmastrapezi

Μετά την άφιξη των καλεσμένων και την ολοκλήρωση του εστεμμένου με επιτυχία γεύματος, ήρθε η σειρά μου να φτιάξω καφέδες σε όλους. Πήρα τα καλά σερβίτσια, άναψα τη μηχανή του γαλλικού, έβαλα τις απαραίτητες ποσότητες και μύρισε παντού στο σπίτι φρέσκος καφές. Είχε πια σουρουπώσει οπότε οι πρώτοι καλεσμένοι άρχισαν να φεύγουν.

Το χιόνι πύκνωνε οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή. Και κάπου εκεί, που σχεδόν όλο το σόι έφυγε, ήρθαν οι φίλοι των δικών μου, οι οποίοι ήπιαν καφεδάκι και έμειναν μέχρι βράδυ γιατί το χιόνι δεν επέτρεπε να φύγουν εύκολα. 

Ξέρεις γιατί στα είπα όλα αυτά σήμερα πρώτη Δεκεμβρίου; Γιατί τα Χριστούγεννα για εμένα σημαίνουν ανθρώπινη ζεστασιά. Αγκαλιά και συζητήσεις που πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να κάνεις καθημερινά. Είναι η σιγουριά ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εκεί για εσένα και εσύ για εκείνους. Και μοιράζεσαι μαζί τους τα όσα όμορφα έχει η ζωή. 

Και σε ακόμη, πολλά τέτοια Χριστούγεννα θα ευχηθώ! Καλό μήνα!

Νεότερα Άρθρα

ΔΥΝΑΤΑ – ΤΑ στον Πάνο Κιάμο: Το backstage video που έγινε viral

Her News

Πάνος Κιάμος: Χωρίς”Υπερβολές”.. είναι ο Βασιλιάς της νυχτερινής διασκέδασης

Her News

Πάνος Κιάμος: Έρχεται να τα “σπάσει” και τον Δεκέμβριο

Her News b