HerNews.gr
Fitness

Διαλογισμός: Οι πιο γνωστοί μύθοι

O διαλογισμός αφορά μια εξάσκηση σώματος και νου η οποία έχει ως στόχο την αποκλειστική νοητική εστίαση σε ένα αντικείμενο και επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση. Υπάρχουν όμως κάποιοι μύθοι γύρω από αυτόν που σίγουρα έχεις ακούσει. 

Διαλογισμός και Μύθοι #1

Στον διαλογισμό πρέπει να κάθεσαι. . Το μεγαλύτερο μάλιστα πλεονέκτημα του διαλογισμού, είναι ότι μπορείς να ελιχθείς και να κάνεις προπόνηση κυριολεκτικά παντού. Μπορείς να διαλογιστείς περπατώντας, ακούγοντας μουσική, ξαπλωμένος στο κρεβάτι ή ακόμα και πίνοντας το τσάι σου!

Διαλογισμός και Μύθοι #2

Πρέπει να κλείνεις τα μάτια σου. Με τον ίδιο τρόπο που διαλογίζεσαι με κλειστά μάτια, μπορείς να διαλογιστείς και με ανοιχτά. Με τον οπτικό διαλογισμό επικεντρώνεσαι σε ένα αντικείμενο ή οτιδήποτε κάνεις κέφι και πολλοί άνθρωποι βοηθούνται να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους.

Διαλογισμός και Μύθοι #3

Μπορεί να αποτύχεις στον διαλογισμό. Η αλήθεια είναι πώς όπως και σε κάθε άλλη άσκηση, έτσι και στον διαλογισμό θα νιώσεις πιο άνετα με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει πρώτα να νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου, να γίνεις συνεπής και στη συνέχεια θα βρεις τον τύπο διαλογισμού που σε κάνει να ανταποκρίνεσαι καλύτερα. 

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην νοιώσετε άνετα κατά την εξάσκησή σας στον διαλογισμό στην αρχή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτυχία του διαλογισμού να νοιώσετε άνετα για να πετύχει. 

Νεότερα Άρθρα

Οι ασκήσεις που χρειάζεσαι για καλλίγραμμα πόδια

Her News

6 tips που πραγματικά κόβουν τη πείνα!

Her News

Ξεκίνα την νέα χρονιά, τρώγοντας υγιεινά

Her News b