HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Κωνσταντίνος Μίχος: Οι φάρσες στο “Πάμε Δανάη”, οι δυσκολίες της τηλεόρασης & τα όνειρα του

Ο Κωνσταντίνος Μίχος μιλά αποκλειστικά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Φώντη, για τον χώρο της τηλεόρασης, τις δυσκολίες του επαγγέλματος, τα όνειρα του αλλά και τις φάρσες που γίνονται viral στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, “Πάμε Δανάη”. 

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την δημοσιογραφία;

Γιατί είμαι ψώνιο! (χαχα) Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που θέλουν να ασχοληθούν με την δημοσιογραφία, την τηλεόραση , το ραδιόφωνο κρύβουν μέσα τους ένα ψώνιο. Αλλά εδώ πρόκειται για το «καλό» ψώνιο. Να είσαι δηλαδή παθιασμένος με την δουλειά σου. Να την αγαπάς, να γουστάρεις αυτό που κάνεις,  να είσαι εκεί σε κάθε δυσκολία και να παλεύεις για να φτάσεις σε αυτό που έχεις φανταστεί. Γενικά την απόφαση να ασχοληθώ με την δημοσιογραφία την πήρα όταν ήμουν στο λύκειο. Συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει πολύ η τηλεόραση, και συγκεκριμένα η ψυχαγωγία. Έτσι πέρασα σε μια σχετική σχολή, και με πολλή δουλειά άρχισα να το χτίζω.

Τι σου φαίνεται πιο δύσκολο σε αυτόν τον κλάδο;

Το πιο δύσκολο στον χώρο μας νομίζω είναι να έχεις «συνέχεια», να είσαι δηλαδή διαρκώς στην ενεργό δράση. Δεν είναι ποτέ τίποτα σίγουρο και δεδομένο. Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν , άρα είναι αρκετά δύσκολο να μείνεις και πάνω απ’ όλα να κάνεις κάτι που πραγματικά θέλεις και σου αρέσει. 

Υπήρξε κάποια φορά που δεν μπόρεσες να διαχειριστείς μια κρίση στην δουλειά σου;

Έχοντας δουλέψει σε απαιτητικά προγράμματα της τηλεόρασης, όπως reality και showsπου οι ρυθμοί είναι αρκετά γρήγοροι και απαιτητικοί, έχω βρεθεί αντιμέτωπος αρκετές φορές με απρόβλεπτες καταστάσεις και δυσκολίεςΠαρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι όποια κρίση έχει προκύψει στην δουλεία μου, έχω καταφέρει και την έχω αντιμετωπίσει. Είναι πιστεύω θέμα χαρακτήρα και κυρίως εμπειρίας για το πως θα ανταπεξέλθεις σε μια κρίση.

Τι σε εξιτάρει περισσότερο στoν χώρο της τηλεόρασης;

Ο χώρος της τηλεόρασης είναι πολύ ανταγωνιστικός. Το γεγονός ότι ο τηλεθεατής επιλέγει να δει το προϊόν που εσύ έχεις δημιουργήσει με την δική σου αισθητική και ματιά, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είναι από μόνο του πολύ γοητευτικό. Το να πρέπει δηλαδή να παρουσιάσεις κάτι που αρχικά αρέσει σε εσένα και σε εκφράζει και ταυτόχρονα να πετύχεις να αρέσει και στο κοινό. Αυτό είναι που με εξιτάρει περισσότερο, η αναμονή γι αυτό το αποτέλεσμα. 

Έχεις δουλέψει σε διάφορους τομείς της δημοσιογραφίας. (show,reality, Σαββατοκύριακο,πρωινή εκπομπή..), Τι πιστεύεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;

Όλα τα projects που έχω κάνει μέχρι σήμερα όντως ήταν πολύ διαφορετικά. Φέτος που είμαι στο «Πάμε Δανάη» νιώθω ότι είναι κάτι πολύ κοντά σε εμένανιώθω πως μοιραζόμαστε την ίδια τρέλα. Μου ταιριάζει γιατί διαφέρει απ’ όλα όσα είχαμε συνηθίσει στην πρωινή ζώνη.
Έχουμε μια πιο 
fun διάθεση και αυτό οφείλεται στην ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες ,αλλά φυσικά και στην Δανάη , τον Άρη , την Δέσποινα και τον Γιώργο. Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι περισσότερο απ’ όλα  μου ταιριάζει αυτό που κάνω φέτος στο Mega
 γιατί πραγματικά το χαίρομαι, και φαίνεται να το χαίρεται και ο κόσμος. 

 

 Άρα μιλάμε για καθαρή ψυχαγωγία. Πιστεύεις ότι θα μπορούσαμε να σε δούμε σε κάτι άλλο;

Δύσκολα! (χαχα) Μου αρέσει η ψυχαγωγία, πολύ! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σκέψου ότι η πρώτη μου τηλεοπτική δουλεία ήταν στο κομμάτι της ενημέρωσης. Ήταν ένα concept με Startupεπιχειρήσεις που προβαλλόταν στην κρατική τηλεόραση. Ο στόχος μου ήταν πάντα η ψυχαγωγία, και τώρα που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να δουλέψω σε αυτόν τον χώρο, δεν θα την αφήσω. Θέλω πάρα πολύ να κάνω όσο πιο πολλά πράγματα μπορώ πάνω σε αυτό το κομμάτι και εννοείται να εξελιχθώ

Σε γνωρίσαμε περισσότερο από τις φάρσες που κάνεις στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega. Πώς σου φαίνεται που ασχολείσαι με κάτι τόσο ιδιαίτερο;

Μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι που κάνω κάτι τόσο ιδιαίτερο. Ενθουσιάστηκα από την πρώτη στιγμή που «έπεσε» αυτή η πρόταση στο τραπέζι. Είχα βέβαια άγχος  και αγωνία για το πως θα κυλούσε το κάθε γύρισμα, αλλά όταν άρχισα να βλέπω το αποτέλεσμα και το πόσο πολύ άρεσε στον κόσμο, εννοείται πως κάθε άγχος που είχα έφυγε. Είναι τρομερό συναίσθημα να ξέρεις ότι ο τηλεθεατής θα δει κάτι που κάνεις στην τηλεόραση και θα γελάσει, θα ξεχαστεί. Ζούμε σε δύσκολες εποχές, και το γέλιο είναι απαραίτητο για να είμαστε καλά. 

Οι καλεσμένοι σας πως αντιδρούν σε όλο αυτό που «σκαρώνετε» κάθε φορά;

Η αντίδραση των καλεσμένων είναι αυθόρμητη. Δεν είναι στημένες οι φάρσες μας. Εννοείται ότι υπάρχει πάντα ένα concept και πολλές φορές ένας συνεργός, αλλά το «θύμα» της φάρσας δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα.
Οι αντιδράσεις που βλέπετε είναι 100% αληθινές. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει π.χ. την επική αυθόρμητη αντίδραση την Μαριαλένας Ρουμελιώτη στην φάρσα που της κάναμε με συνεργό τον Σάκη Κατσούλη, ούτε το πόσο είχε σαστίσει η Ελευθερία Ελευθερίου με το όλο σκηνικό που βίωνε.
Απόδειξη βέβαια σε όλα αυτ
ά είναι και το γεγονός ότι και εμείς οι ίδιοι «την πατάμε» πολλές φορές, αφού μας καταλαβαίνουν!
Αλλά εξακολουθούμε να τις προβάλλουμε γιατί στο τέλος της ημέρας δεν έχει σημασία αν πέτυχε η φάρσα αλλά το αν περάσαμε καλά και αν γελάσαμε. Θα δείτε πολλά ακόμη, και εννοείται ότι έρχονται και φάρσες που δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν καθώς μας καταλάβανε από την πρώτη στιγμή.. και πίστεψε με αυτά τα videos ίσως να έχουν περισσότερο γέλιο. 

Είσαι και στην ζωή σου έτσι; Θα κάνεις φάρσες σε φίλους/γνωστούς σου;

Γενικά στην ζωή μου είμαι των άκρων. Τη μια μπορεί να είμαι πειραχτήρι, την άλλη μπορεί να έχω κλειστεί τελείως σε εμένα. Αλλά νομίζω τις περισσότερες φορές υπερισχύει αυτή η «ανέμελη» πλευρά μου. Προσπαθώ να τα ισορροπήσω βέβαια. 

Ποια είναι τα όνειρα σου; 

Δεν έχω ταβάνι στα όνειρα. Ιδανικά όμως θα ήθελα να είμαι σε μια ομάδα, όπως είμαι και τώρα, που είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας, που υπάρχει δέσιμο, χημεία και χώρος για συνεχής εξέλιξη.

Νεότερα Άρθρα

O Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης μιλά στο HerNews: «Θέλουμε άμεση σχέση και επαφή με τους πολίτες»

Her News

Λευτέρης Ζαμπετάκης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Ήμουν παρών σε περιστατικό, επίτευγμα που προκαλέσαμε την απόλυση του»

Her News b

Άννα Κορακάκη: Η περιπέτεια με τον εμμονικό θαυμαστή της – «Όριζε κάθε μου κίνηση»

Her News