HerNews.gr
Fitness

H ζεστή σοκολάτα σου κάνει πραγματικά καλό!

Λατρεύουμε τη ζεστή σοκολάτα ειδικά τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα και λατρεύουμε να την πίνουμε διπλά στο τζάκι, παρόλα αυτά δεν είναι η πρώτη μας επιλογή ειδικά αν είμαστε σε φάση δίαιτας. Έτσι πιστεύαμε μέχρι τώρα, διότι ερευνητές έρχονται να μας δείξουν τις ευεργετικές της ιδιότητες. 


Η ζεστή σοκολάτα σου δίνει τόνωση και σε γεμίζει ευεξία. 

Μας κρατάει ζεστούς τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα, όμως παράλληλα είναι φυσικό τονωτικό για τον οργανισμό μας.
Η καφεΐνη της σοκολάτας μας προσφέρει ενέργεια και δρα κατά τις κατάθλιψης και της κόπωσης όπως δηλαδή και ο καφές. Το κακάο επίσης διαθέτει ουσίες που μας προκαλούν ευφορία και είναι γεμάτη σίδηρο που κάνει πολύ καλό στον οργανισμό μας.  

Η σοκολάτα περιέχει αρκετό σίδηρο και οξαλικό οξύ. Η σοκολάτα, επίσης, περιέχει πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι τανίνες. Οι τελευταίες έχει φανεί πως συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και μειώνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Τέλος, πιες ζεστή σοκολάτα για να ρίξεις την πίεση σου.

Και όμως μελέτες έχουν δείξει ότι κάνει καλό. Επίσης, μπορείτε να τρώτε μέχρι 2 φορές την εβδομάδα μια μικρή σοκολάτα 30 γρ. μετά το μεσημεριανό σας γεύμα σαν επιδόρπιο! Καλό είναι βεβαία να προτιμάτε τη μαύρη. 

Νεότερα Άρθρα

Θέλετε πιο σφιχτά χέρια: Οι ασκήσεις εκτός γυμναστηρίου που υπόσχονται άμεσο αποτέλεσμα

Her News

Δευτέρα: Ξεκίνα την εβδομάδα με πρωινό τρέξιμο

Her News b

Γιόγκα: Τελικά είναι πιο αποτελεσματική το πρωί;

Her News