HerNews.gr
DECORNEWS

Πως θα οργανώσεις σωστά την ντουλάπα σου

Όλοι θέλουμε μια τέλεια οργανωμένη ντουλάπα. Πολλές βέβαια ονειρευόμαστε και ένα ολόκληρο δωμάτιο που να είναι η ντουλάπα με τα ρούχα μας, όπως βλέπουμε στις ταινίες του Hollywood. 

Το σημαντικό όμως της υπόθεσης είναι ότι ενώ θέλουμε αυτή την ονειρική ντουλάπα, εμείς αναβάλλουμε συνεχώς να τακτοποιήσουμε ακόμα και τα λίγα συρτάρια που μπορεί να έχουμε. Αν λοιπόν έψαχνες ένα σημάδι για να φτιάξεις σωστά από την αρχή την ντουλάπα σου, τότε το βρήκες. 

Για να οργανωθεί σωστά η ντουλάπα μας θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια πολύ σημαντικά βήματα.

1. Διαχώρισε τα ρούχα σου 

Είναι τρομερά βοηθητικό να έχουμε χωρίσει σε κατηγορίες τα ρούχα μας. Οι 2 βασικές κατηγορίες είναι τα χειμωνιάτικα και τα καλοκαιρινά. Αφού χωρίσεις τα ρούχα σου σε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά θα πρέπει να φτιάξεις και κάποιες άλλες υποκατηγορίες. Αυτές θα δημιουργηθούν με βάση την καθημερινότητα σου. Ενδεικτικά μπορείς σαν υποκατηγορίες να έχεις τις εξής :

Με βάση την περίσταση

• Επίσημα
• Δουλειάς
• Γυμναστηρίου
• Homewear

Με βάση το χρώμα / ύφασμα 

• Παλέτες χρωμάτων 
• Μάλλινα , σατέν , βαμβακερά 

2. Φρόντισε να μπορείς να τα βλέπεις όλα 

Κάτι εξίσου βοηθητικό είναι να έχεις οπτική επαφή με τα ρούχα σου. Προσπάθησε να τα τοποθετήσεις έτσι στην ντουλάπα σου ώστε να μην «χάνονται» πολλά από αυτά. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που καταλήγουμε συνεχώς να φοράμε τα ίδια ρούχα, αφού δεν θυμόμαστε ρούχα τα οποία έχουμε «καταχωνιάσει» κάτω από άλλα. 

3. Απαλλάξου από όσα δεν χρειάζεσαι ή δεν φοράς

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά ρούχα που δεν φοράμε, ή που πραγματικά δεν χρειαζόμαστε. Για να οργανωθεί σωστά η ντουλάπα σου θα πρέπει να απαλλαχθείς από αυτά. Μπορείς να τα μαζέψεις όλα και να τα δωρίσεις σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε προσωπικό επίπεδο ή σε συνεργασία με διάφορους ΜΚΟ. 

Η σωστά οργανωμένη ντουλάπα εκτός από την όμορφη τακτοποιημένη εικόνα που θα σου χαρίσει, είναι και το κλειδί στο να μην πανικοβαλλόμαστε κάθε φορά που πρέπει να διαλέξουμε outfit.

 

Νεότερα Άρθρα

3+1 ιδέες φωτισμού που κάνουν τους χώρους να δείχνουν πολύ λιγότερο ακατάστατοι

HerNews ka

Καθάρισε τον φούρνο σου με φυσικό τρόπο

Her News b

Ενεργειακός Καθαρισμός Σπιτιού: Τρόποι για να το πετύχετε

Her News b