HerNews.gr
Ψυχολογία

3 μυστικά για να πετύχεις την απόλυτη συγκέντρωση

focus

Γιατί δεν έχω την συγκέντρωση που θα ήθελα; Μήπως πεινάω; Να πεταχτώ στο ψυγείο να δω τι έχει μείνει από χτες;  Πως αναπαράγονται τα κολεόπτερα; Πάρα πολύ σημαντικές σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μας όταν χρειάζεται να συγκεντρωθούμε.

Αν και εσύ αντιμετωπίζεις θέματα με την συγκέντρωση σου, ενώ πρέπει να ολοκληρώσεις μια δουλειά, μια εργασία, ή και το διάβασμα σου, αυτά τα μυστικά θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

study

Μυστικό no1: Η λίστα

Όλοι οι επιτυχημένοι ηγέτες είναι πολύ καλοί στον προγραμματισμό και στην προετοιμασία πλάνων. Κάνουν λίστες για κάθε κύριο, αλλά και δευτερεύοντα στόχο. Όταν αναλάβουν μια εργασία, αφιερώνουν λίγο χρόνο για να σκεφτούν πώς θα φτάσουν στον στόχο τους. Σημειώστε, λοιπόν, κάθε βήμα που απαιτείται από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση της εργασίας σας και στη συνέχεια ετοιμάστε ένα χρονοδιάγραμμα (ακόμα κι αν είναι πρόχειρο).

Μυστικό no2: Τα εξωτερικά

Αφού βάλετε σε τάξη τις εσωτερικές σας προτεραιότητες, μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας στο εξωτερικό σας περιβάλλον. Μήπως σας αποσυντονίζει η διαρρύθμιση του γραφείου σας; Μήπως σας αγχώνει ο απαιτητικός συνάδελφος; Μήπως δεν διαθέτετε μια δεξιότητα που απαιτείται για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ σας; Όταν μπορέσετε να εντοπίσετε τον επιβαρυντικό παράγοντα, θα μπορέσετε να κάνετε και τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Αν, για παράδειγμα, το γραφείο σας είναι ακατάστατο και βρώμικο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να το καθαρίσετε.

work

Μυστικό no3: Η μουσική

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομονωθείτε είναι να βάλετε μουσική. Όταν τα πάντα γύρω σάς αποσπούν την προσοχή, φορέστε τα ακουστικά σας και επιλέξτε κάτι που να λειτουργεί ως μουσικό background (όχι τα αγαπημένα σας τραγούδια που θα θέλετε να σιγοψιθυρίζετε). Η μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και τα ακουστικά είναι σημάδι ότι δεν είστε διαθέσιμοι.Αν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις να ακούσεις, υπάρχουν στο Internet, άπειρες λίστες με την κατάλληλη μουσική είτε για την δουλειά, είτε για το διάβασμα, κλπ ..

 

Νεότερα Άρθρα

Δευτέρα: Πως θα γίνει η αγαπημένη σου μέρα; – 5 έξυπνα tips

Her News b

4 tips εξοικονόμησης χρόνου

Her News b

Τοξικοί άνθρωποι: Μάθετε πως να τους εντοπίσετε και να τους διαχειριστείτε

Her News