HerNews.gr
Σχέσεις

Σου βάζω τις φωνές: Πώς να βάλεις όρια σε κάποιον που σου υψώνει τη φωνή

fwnazw

Μη μου φωνάζεις! Μια φράση που μπορεί να συνοψίσει θυμό, νεύρα, παράπονο μα κυρίως ξάφνιασμα, αίσθηση φόβου και απορίας. Γιατί κάποιος μπορεί να μας φωνάξει και τι σημαίνει σου βάζω τις φωνές;

Η φωνή, το να σου βάλει δηλαδή κάποιος τι φωνές, είναι ένα συμβάν το οποίο ξεκινά από εκείνον που το κάνει και τελειώνει πάλι σε εκείνον, μιας και η φωνή του είναι απόρροια των συναισθημάτω του και χρειάζεται να το δει εκείνος με τον εαυτό του.

fwnazw

Το να μας φωνάξει κάποιος σημαίνει ΠΟΛΛΑ πράγματα.

  • Μπορεί να τον έχουμε φτάσει στα όριά του με τη συμπεριφορά μας και να μη ξέρει πως να μας χειριστεί.
  • Μπορεί εκείνη τη στιγμή να αισθάνεται ότι βιώνει ένα γεγονός από το παρελθόν και η επαναλαμβανόμενη ιστορία να τον φτάνει στα άκρα.
  • Μπορεί να γνωρίζει ότι έχεις δίκιο και να μη θέλει να το παραδεχτεί.
  • Μπορεί να γνωρίζει ότι έχεις άδικο και να μη ξέρει πως να στο αιτιολογήσει.
  • Μπορεί να πέρασε δύσκολη ημέρα ή κάποιος να τον έχει ”πικάρει” και να έχει απίστευτα νεύρα και φόρτιση που να θέλει να ξεσπάσει σε κάποιον. Και αυτός ο κάποιος είσαι εσύ.

Τα μπορεί δεν σταματούν εδώ, όμως αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι.

Απ’ την πλευρά σου χρειάζεται μια μοναδική συμβουλή. Φύγε από το πεδίο μάχης, δείχνοντας κατανόηση, χωρίς αποδοχη. Η φωνή δεν χρειάζεται απόδοχή. Δεν είσαι ούτε συναισθηματικός σάκος του μποξ, ούτε αποδοχέας εντάσεων, ούτε χρειάζεται η φωνή κάποιου για να σε νουθετίσει και να σε κάνει να καταλάβεις.

Ο διάλογος είναι η σωστότερη λύση και ακόμη και αν πολλές φορές τα νεύρα βοηθούν για το ξέσπασμα, εν τέλει η λύση έρχεται με συζήτηση.

fwnazw

Όταν δεν μπορείς να βρεις τον διάλογο, πες ήρεμα τη γνώμη σου και αποχώρησε. Χωρίς τη δική σου φωνή. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι την κατάσταση. Σημαίνει ότι σέβεσαι τον εαυτό σου.

Νεότερα Άρθρα

Ζευγάρια: Γιατί τσακώνονται μεταξύ τους;

Her News b

Μακροχρόνιες σχέσεις και χωρισμός

Her News b

Άγιος Βαλεντίνος: Τι δώρο να πάρεις στον εργασιομανή σύντροφό σου

HerNews ka