HerNews.gr
Fitness

Tρόποι για να κάψεις εύκολα θερμίδες

Θέλεις να ξεφορτωθείς περιττές θερμίδες. Θέλεις να ξεκινήσεις να το κάνεις αμέσως τώρα. Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η δημιουργία αρνητικού ενεργειακού ισοζυγίου, το να καίμε δηλαδή περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνει. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω μείωσης της ενεργειακής πρόσληψης, είτε μέσω αύξησης της φυσικής δραστηριότητας.

Πάμε να δούμε τους τρόπους για να χάσεις θερμίδες

Ανέβα από τις σκάλες

Το συχνό ανέβασμα σκαλοπατιών προάγει την καύση λίπους, διαπλάθει τους μύες των ποδιών και βελτιώνει γρήγορα την εμφάνιση των γλουτών. Ανέβα τα σκαλιά ένα-ένα ή δύο-δύο με γρήγορο ρυθμό.

Επέμεινε στη διατροφική ποιότητα για να χάσεις θερμίδες 

Φάε φρούτα, άψητους ξηρούς καρπούς και σπιτικά κολατσιά αντί για τυποποιημένα σνακ, μαγείρεψε στον ατμό αντί να τηγανίζεις, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο αντί άλλου μαγειρικού λίπους.

Προσάρμοσε τις μερίδες φαγητού στις ανάγκες σου

Η ποσότητα του φαγητού πρέπει να είναι τέτοια που να ικανοποιεί την πείνα σου, αλλά όχι να επιβαρύνει το στομάχι σου.

Πιες νερό πριν και μετά την προπόνηση

Πίνοντας 1-2 ποτήρια νερό ενυδατώνεις άμεσα το σώμα σου και προλαμβάνεις τυχόν αφυδάτωση, η οποία ως γνωστό δυσχεραίνει το μεταβολισμό.

Βάλε δυνατά τη μουσική για να χάσεις θερμίδες 

Όταν μαγειρεύεις ή κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, βάλε να παίζει μουσική με γρήγορο ρυθμό στη διαπασών. Έτσι, είναι βέβαιο ότι δεν θα αποφύγεις τον πειρασμό να κάνεις τις δουλειές σου ενώ κουνιέσαι στο ρυθμό των τραγουδιών.

 

Νεότερα Άρθρα

Stretching: Το πρόγραμμα γυμναστικής που θα αγαπήσεις

Her News b

Γυμναστική στην παραλία: 5 ασκήσεις για ενδυνάμωση

Her News b

4 λόγοι για να ξεκινήσεις Latin χορούς αμέσως

Her News b