HerNews.gr
Ελλάδα

“Help Ukraine” – Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου : Πως με ένα κλικ μπορώ να βοηθήσω τους φιλοξενούμενους Ουκρανούς πολίτες

helpukraine

“Help Ukraine” ονομάζεται η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή βοήθειας σε Ουκρανούς Πολίτες φιλοξενούμενους στην Ελλάδα, μέσω gov.gr , το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ποιός είναι ο στόχος;

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η καλύτερη διαχείριση αλλά και ο καταμερισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες. Επίσης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θα σπεύδει  να επικοινωνήσει με τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο για περισσότερες διευκρινίσεις και περαιτέρω συνεννόηση, μετά την υποβολή στο “Help Ukraine” 

Το μήνυμα που εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα του “Help Ukraine”, είναι το εξής:

“Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αν επιθυμείτε να προσφέρετε βοήθεια σε Ουκρανούς πολίτες φιλοξενούμενους στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε τα παρακάτω στοιχεία για να έχουμε κάποιες πρώτες πληροφορίες για την προσφορά σας. Στη συνέχεια, θα επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για περισσότερες διευκρινίσεις και περαιτέρω συνεννόηση. Ευχαριστούμε πολύ.” 

Στην συνέχεια καλείται ο κόσμος που ενδιαφέρεται να συμπληρώσει στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά τα παρακάτω στοιχεία:

  • Προσωπικά Στοιχεία (Όνομα, Επώνυμο,Τηλέφωνο Επικοινωνίας, E-mail) 
  • Αν πρόκειται για Ιδιώτη ή κάποιου είδους φορέα
  • Τρόπος Βοήθειας ( 

Όπως και extra πληροφορίες για το είδος της βοήθειας που έχετε επιλέξει.

Για να μεταβείτε στην φόρμα πατήστε ΕΔΩ

ukraine

Οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου

Συνεχίζεται για 15η μέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι αρχές της Ουκρανίας έκαναν λόγο για μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα σε πόλεις, ενώ ο κλοιός σφίγγει κι άλλο γύρω από το Κίεβο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της επίθεσης από τη Ρωσία ακόμα και σήμερα. Ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη όπως έγινε γνωστό. Σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής υπήρχαν θύματα. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σχολίασε την επίθεση στο μαιευτήριο με την εξής ανάρτηση στο twitter.

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος που αγνοεί τον τρόμο; Κλείστε τον ουρανό τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχεις δύναμη αλλά φαίνεται να χάνεις την ανθρωπιά».

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ξύπνησε» από το κώμα 25χρονη τραυματίας – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

HerNews ka

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις 5 ελευθερίες των ζώων

Her News

Νίκη Κεραμέως για νέα σχολική χρονιά: Προτεραιότητά μας η δια ζώσης διδασκαλία

Her News