HerNews.gr
Διεθνή

BAFTA 2022: Η αναφορά στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

theodorakis

Εχθές πραγματοποιήθηκε η 75η Τελετή Απομονής των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), η οποία βράβευσε τις καλύτερες ταινίες για το 2021 και τους ανθρώπους που βοήθησαν στη δημιουργία τους.

Το “Dune” ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς αποσπώντας πέντε συνολικά βραβεία, για τη μουσική του επένδυση, τη φωτογραφία του, τον σχεδιασμό της παραγωγής του, το μιξάζ του και τα ειδικά εφέ του. Από την άλλη, τα “The Power of Dog”, “CODA” and “West Side Story” ήταν αυτά που κέρδισαν πολλαπλά βραβεία BAFTA , με την πρώτη να στέφεται και καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Η αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη 

Ήταν τo 1970 όταν απονεμήθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη το βραβείο BAFTA για την μουσική στη ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά για πρωτότυπη μουσική. Ενώ ήταν υποψήφιος στην ίδια κατηγορία το 1974, για την ταινία «Κατάσταση Πολιορκίας» και το 1975, για τη μουσική επένδυση της ταινίας «Serpico».

Γι’ αυτόν αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, χθες βράδυ, στα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία, έγινε αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη. Η αναφορά έγινε  στην ενότητα των σπουδαίων καλλιτεχνών που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από την ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. O αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής. Άφησε  την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην οδό Επιφανούς 1, στην περιοχή του Μακρυγιάννη. Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων. Άφησε πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Η φήμη του ξεπέρασε από νωρίς τα σύνορα της χώρας. Συνέθεσε τον πιο αναγνωρίσιμο, ίσως, ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το συρτάκι από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» (1964). Τραγούδια του ερμηνεύτηκαν από διάσημους καλλιτέχνες, όπως οι Beatles, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ και η Εντίθ Πιάφ..

Νεότερα Άρθρα

Ουκρανία: 109 άδεια παιδικά καρότσια για τα 109 νεκρά παιδιά του πολέμου

Her News

Μέγκαν Μαρκλ: Ο λόγος που δεν φοράει το δαχτυλίδι του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Χάρι

HerNews ka

Justin Timberlake: Έτσι κατάφερε μοντέλο του Playboy να τον κάνει να απατήσει την Cameron Diaz

HerNews ka