HerNews.gr
Ψυχολογία

Μήπως είσαι πολύ ντροπαλή; Με αυτά τα tips θα το αποβάλλεις

shy

Το να είσαι ντροπαλή, δεν είναι κάτι κακό. Είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του ανθρώπου, που πολλές φορές είναι χαριτωμένο. Κακό μπορει να γίνει μόνο όταν σε κρατάει πίσω από πράγματα που πραγματικά θες. 

Υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις να είσαι τόσο.. ντροπαλή. Ας δούμε ποια είναι αυτά: 

Μην το διαφημίζεις

Δεν χρειάζεται να διαφημίζεις τη συστολή σου. Όσοι είναι κοντά σου το γνωρίζουν ήδη και οι άλλοι μπορεί να μην έχουν ποτέ την ευκαιρία να το παρατηρήσουν. Δεν είναι τόσο ορατό όσο νομίζεις, οπότε, μην κάνεις πράξεις που θα το δείξουν ακόμα πιο πολύ. 

shy

Μην βάζεις ταμπέλα

Μην χαρακτηρίζεις συνέχεια τον εαυτό σου ντροπαλό. Είσαι μοναδική, και δεν σε αντιπροσωπεύει ένα μόνο χαρακτηριστικό. Όσο το λες στον εαυτό σου, τόσο χειρότερο γίνεται. Και στην τελική, μπορεί απλά να έχεις την εντύπωση ότι είσαι ντροπαλή, ενώ μπορεί να μην είσαι .. τόσο τελικά.

Γνώρισε τις δυνάμεις σου

Φτιάξε μια λίστα με όλες τις θετικές σου ιδιότητες. Ζήτησε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να σε βοηθήσει αν χρειαστεί και διάβασέ την όταν αισθάνεσαι ανασφαλής. Άφησε τη λίστα να σου υπενθυμίσει πόσα καλά έχεις. Πίστεψε με, έχεις πολλά! Απλά δεν τα αναγνωρίζεις. 

shy

Πρόσεχε τις φιλίες σου 

Οι ντροπαλοί άνθρωποι τείνουν να έχουν λιγότερες αλλά βαθύτερες φιλίες – πράγμα που σημαίνει ότι η επιλογή του φίλου ή του συντρόφου σου είναι ακόμη πιο σημαντική. Δώσε το χρόνο σου στους ανθρώπους της ζωής σου που ανταποκρίνονται, είναι ζεστοί και ενθαρρυντικοί.

Κράτα απόσταση από όσους σε κάνουν να νιώθεις χειρότερα

Υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι που τείνουν να γίνουν σκληροί για να σε ταρακουνήσουν, αυτοί που απλώς δεν έχουν την αίσθηση του τι είναι κατάλληλο να ειπωθεί και κάποιοι που δεν νοιάζονται να σε πληγώνουν. Κράτησε μια υγιή απόσταση από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνεις τον εαυτό σου. Σημασία έχει στο τέλος της ημέρας να νιώθεις εσύ καλά.

Νεότερα Άρθρα

Ένα μικρό tip για να περάσεις ώρα με τον εαυτό σου που έχει μεγάλη αξία

Her News

Χρώματα: Τι δείχνουν για τον χαρακτήρα μας

Her News

Πως να ισορροπήσεις την προσωπική με την επαγγελματική ζωή;

Her News b