HerNews.gr
Ψυχολογία

Αρωματοθεραπεία: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

αρωμα

Η αρωματοθεραπεία έχει αρχίσει να γίνεται “μόδα“..

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις αρωματοθεραπεία, εμείς σου έχουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις. Πρόκειται για μια μέθοδο, που ολοένα γίνεται και πιο διάσημη στις μέρες μας. Είναι φυσικά μια μέθοδος θεραπείας και χαλάρωσης .. που εγγυημένα έχει μια όμορφη μυρωδιά! Ας δούμε όμως αναλυτικότερα κάποια πράγματα για την αρωματοθεραπεία 

Τι είναι η αρωματοθεραπεία;

Η αρωματοθεραπεία είναι μια ολιστική πρακτική που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια φυτών με σκοπό να βελτιώσει την υγεία του ανθρώπου σε σωματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια.

αρωμα

Πώς λειτουργεί η αρωματοθεραπεία;

Η εναλλακτική αυτή μέθοδος θεραπείας δρα με δύο τρόπους. Είτε μέσω της όσφρησης, δηλαδή μυρίζοντας τα εκάστοτε εθαίρια έλαια, είτε μέσω της απορρόφησης από το δέρμα μας. 

Ποια είναι τα οφέλη της αρωματοθεραπείας;

Σύμφωνα με μελέτες τα πιθανά οφέλη από την αρωματοθεραπεία είναι τα εξής:

  • Ανακούφιση από τους πόνους – κάθε είδους
  • Μείωση του άγχους
  • Βελτίωση της πέψης
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού 
  • Καλύτερος ύπνος

Καθώς υπάρχουν ορισμένες παρενέργειες στην χρήση των ελαίων, αν και σπάνιες καλό θα ήταν πριν τα εφαρμόσετε με κάποιον τρόπο, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, είδικά αν πάσχετε από κάτι συγκεκριμένο.

αρωμα

Πως θα ξέρω τι να χρησιμοποιήσω; 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα όπως αρωματικά σπρέι, εισπνοές, άλατα μπάνιου, κρέμες σώματος βασισμένες σε εθαίρια έλαια, μάσκες προσώπου και κομπρέσες. Μπορείτε να τα προμηθευθείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στο διάδρομο με τα προϊόντα περιποίησης. Επίσης μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών, αλλά και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων όπου οι υπεύθυνοι θα μπορέσουν να σας δώσουν περισσότερες συμβουλές σχετικά με τους συνδυασμούς των ελαίων και τις θεραπευτικ΄’ες ιδιότητες του κάθε ενός από αυτά.

Νεότερα Άρθρα

Τέσσερα λάθη που κάνουν αυτοί που θέλουν «να ευχαριστούν τους πάντες» και ρίχνουν την αξία τους

Her News

Πανδημία: Το είδος ταινιών που προτιμήσαμε!

Her News b

Γιατί προσελκύεις τοξικούς ανθρώπους & πως να το αλλάξεις

HerNews ka