HerNews.gr
Ψυχολογία

Μήπως είσαι shopaholic; Αυτά είναι τα σημάδια

shopping

Μήπως είσαι shopaholic και δεν το έχεις καταλάβει;

Ναι, όλες μας λατρεύουμε τα ψώνια. Μήπως όμως κάποιες ξεφεύγουμε από τα όρια; Διάβασε τα σημάδια για να δεις αν είσαι shopaholic…

Προσπαθείς να κρύψεις τις αγορές σου

Κρύβεις τσάντες από τα ψώνια στο πίσω μέρος της ντουλάπας ή προσπαθείς να παρουσιάσεις τα καινούργια σου ρούχα ως παλιά; Το να κρύβεις τις αγορές σου από τους αγαπημένους σου μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στις σχέσεις σου.

shopping

Νιώθεις τύψεις ή ενοχές μετά την αγορά

Πολλοί shopaholics αισθάνονται ενθουσιασμό όταν αγοράζουν κάτι. Ωστόσο αυτό το συναίσθημα εξαφανίζεται γρήγορα και μένουν με αισθήματα τύψεων, ενοχών ή απογοήτευσης που δεν μπορούν να ελέγξουν τη συνήθεια των αγορών τους. Παρά το γεγονός ότι βιώνουν αισθήματα τύψεων, οι shopaholics γρήγορα υπερασπίζονται και εκλογικεύουν τις αγορές τους εάν τους αμφισβητήσουν.

Εάν δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι που θέλεις, νιώθεις στέρηση ή θυμό

Ας πούμε ότι βλέπεις ένα όμορφο φόρεμα που απλά πρέπει να έχεις. Αλλά δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσεις και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν σου επιτρέπει να το πληρώσεις με δόσεις. Παρακαλάς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να σε αφήσει να το εξοφλήσεις με αυτόν τον τρόπο γιατί η σκέψη να μην αγοράσεις αυτό το φόρεμα είναι επώδυνη. Αλλά μόλις αγοράσεις τελικά το φόρεμα, δεν θα αργήσεις να βρεις κάτι νέο που θέλεις να αγοράσεις. Είναι ένας φαύλος κύκλος.

shopping

Αγοράζεις παρορμητικά

Είναι δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό να αγοράσεις αυτό το χαριτωμένο φόρεμα που είδες στο κατάστημα, ειδικά όταν είναι σε προσφορά. Δεν σκόπευες να το αγοράσεις, αλλά μπορείς εύκολα να δικαιολογήσεις πόσο ωραία θα ήταν για το καλοκαίρι (παρόλο που έχουμε χειμώνα!). Ανεξάρτητα από το τι περιέχει η τσάντα αγορών σου, δυσκολεύεσαι να αποφύγεις τις παρορμητικές δαπάνες.

Ξοδεύεις περισσότερα από όσα μπορείς να αντέξεις 

Ίσως η αγοραστική σου συμπεριφορά να σε έχει οδηγήσει σε χρέη. Ίσως να σε εμποδίζει να αποταμιεύσεις χρήματα ή να πετύχεις τους οικονομικούς σου στόχους.

Νεότερα Άρθρα

Το μυστικό για να έχεις θετική διάθεση όλη την εβδομάδα κρύβεται στα ΣΚ

Her News

Ξυπνητήρι: Μην με ξυπνάς αχάραγα…

Her News b

Γιορτές: Πώς η γιορτινή περίοδος μας φέρνει πιο κοντά με τους αγαπημένους μας και ποιες τριβές μπορεί να προκύψουν

HerNews ka