HerNews.gr
Ψυχολογία

Γιορτές: Πώς η γιορτινή περίοδος μας φέρνει πιο κοντά με τους αγαπημένους μας και ποιες τριβές μπορεί να προκύψουν

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης εξηγεί πώς αυτή η γιορτινή περίοδος μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με τους αγαπημένους μας αλλά και τις τριβές που μπορεί να προκύψουν με το οικογενειακό μας περιβάλλον και πως, όμως, να τις αντιμετωπίσουμε.

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης επισήμανε πως γενικά έχουμε απομακρυνθεί ως άνθρωποι πολύ τα τελευταία χρόνια.

«Πλέον ζούμε σε ατομιστικές κοινωνίες, έχουμε χάσει λίγο την σύνδεσή μας. Οι μέρες των γιορτών είναι πάντα μια πολύ καλή εύκαιρα να βρεθούμε με την οικογένειά μας και με τους φίλους μας. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι στις γιορτές παίρνουμε ικανοποίηση με την αλλαγή της παράστασης μέσα στην πόλη μας και μέσα στο σπίτι μας».

Όπως εξήγησε, οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να πάρουμε άδεια από τη δουλειά μας να ξεκουραστούμε.

«Δεν πρέπει να είναι ένας αγώνας δρόμου για να ανταποκριθούμε στις προσμονές κυρίως τις δίκες μας. Το μήνυμα των γιορτών είναι η σύνδεση, η καλοσύνη και βλέπουμε ότι αυτές τις μέρες οι άνθρωποι είναι πιο χαμογελαστοί, πιο ζεστοί. Οι γιορτές είναι ένας χρόνος λοιπόν που θα περάσουμε και με τους συντρόφους μας και είναι καλή εύκαιρα να κάνουμε κοινές δραστηριότητες».

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης είπε πως αυτό που μας προβληματίζει τα Χριστούγεννα είναι η εποχική μελαγχολία που νιώθουν άτομα που δεν έχουν μεγάλη κοινωνική διασύνδεση.

«Μεγάλο ρόλο παίζει το τι ανεβάζουν οι άλλοι στα social media».

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Μήπως φλερτάρεις χωρίς να το καταλαβαίνεις; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

Πού πάνε τα συναισθήματα όταν χάνονται;

Her News

Είσαι αναβλητική; Tips για να κάνεις όσα θες τώρα

Her News