HerNews.gr
Γνώμες

Έχετε τοποθετηθεί όλοι για όσα συμβαίνουν. Εγώ δεν θα το κάνω

skepseis

Θέλω να τοποθετηθώ μέρες τώρα. Μπορώ; Είναι πάνω από εμένα και την δημοσιογραφική πένα, μια παράθεση γνώμης τούτη τη στιγμή;

Τη χρονική περίοδο που η ανθρωπότητα κλονίζεται συθέμελα, οι στοιβαγμένες σε ένα ψηφιακό, φτιαγμένο από δυαδικό σύστημα τόπο γνώμες, όπως έχουν τοποθετηθεί, φαίνονται σαν κουκίδες σπιτιών μέσα από το παράθυρο ενός αεροπλάνου.

Γράφει η Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου

Ο καθένας όμως έχει γνώμη και την λέει. Έτσι κατάλαβα ότι τον πνίγει η κοινωνία, η ανθρωπότητα και η εξέλιξή της και παλεύει να εκφραστεί κάπου για να μη γυρίζει σπίτι και να αισθάνεται ότι η κοσμοθεωρία του καταρρέει.

Παραλέει όμως. Συνολικά, αναλωνόμαστε περισσότερο στο να γράψουμε τη γνώμη μας, παρά στο να ξεχαστούμε, ν’ αλλάξουμε θέμα.

skepseis

Ναι, να ξεχαστούμε, σωστά διαβάζουν τα εκπαιδευμένα στις οθόνες μάτια σου και μην αρχίσεις το κήρυγμα ότι αν ξεχάσουμε και η γνώμη μας δεν τοποθετηθεί, θα κάνουμε τα ίδια. Είναι ανημποριά να γράφεις ξανά και ξανά γνώμη, σε ένα κονσερβοκούτι, είτε είναι κινητό τηλέφωνο, είτε τάμπλετ.

Συνέχιση ζωής, θάρρος και αλλαγή ψυχολογίας είναι η παρατήρηση και εν τέλει η άφεση των γεγονότων στα χέρια των ιθυνόντων, με προσωπικό μέλημα να προστατέψεις τον τραυματισμένο ψυχισμό σου.

Και αυτό δεν γίνεται αν συνεχίζουμε να είμαστε κριτές και κρινόμενοι στα social media. Συζήτησέ το στη παρέα, στους γονείς, στους φίλους, στο σύντροφό σου, αλλά μετά ξέχασέ το. Η ανθρωπότητα δεν παραπέει όσο πάει. Πάντοτε έτσι ήταν. Οι ορθοί νοήμονες όμως είναι αυτοί που από πάντα ξεχώριζαν και για πάντα θα ξεχωρίζουν και γι’ αυτό ακριβώς εξελισσόμαστε με καλές προοπτικές.

Οι κακές είναι για ποινή, για τη δικαιοσύνη και τους νόμους. Αυτοί ξέρουν. Μετά το κλείσιμο του φως στο τούνελ, δεν έγραψα τη γνώμη μου, ώστε να φουντώσω και άλλο και να στεναχωρηθώ. Το συζήτησα με τον σύντροφό μου και έπειτα είπαμε κάτι άλλο, πιο χαρούμενο.

zoi

Γιατί αλλιώς, να μιλήσω λαϊκά και υπέροχα, δεν παλεύεται. Αρκετά περνάμε με τα γεγονότα που μας καταιγίζουν. Ώρα να πούμε κάτι πιο ευχάριστο. Ώστε τελικά να γίνει όντως πιο ευχάριστη η ζωή. Πάρε καφεδάκι, ζεις τώρα, εδώ. Ζήσε σε ένα περιβάλλον, όσο πιο ξέγνοιαστο γίνεται. Όσο πιο ξέγνοιαστο το κάνεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Aν κάποιος είναι ο άνθρωπός σου, θα εμφανίζεται στην ζωή σου ξανά και ξανά…

HerNewskl

Άλλος στο κρεβάτι μου, και εσύ μόνιμα στο μυαλό μου..

Her News b

Να μην ξεχνάς ποια είσαι!

Her News