HerNews.gr
Pets

Βόλτα με τον σκύλο: Πως επηρεάζει την ψυχολογία μας;

dog

Γνωρίζατε ότι η βόλτα με τον σκύλο σας μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία σας; Από μόνη της η ύπαρξη ενός κατοικιδίου είναι “βάλσαμο” για κάθε άνθρωπο. Η βόλτα όμως συγκεκριμένα που κάνετε μαζί, θα σας βοηθήσει πολύ.

Μία βόλτα  με το σκυλάκι σου μειώνει σημαντικά το άγχος, το στρες και τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Ας δούμε με ποιούς τρόπους , όταν βγαίνεται στο πάρκο με τον σκύλο σας γίνεται αυτό: 

Η φύση

Όταν βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου είσαι υποχρεωμένος να βγεις έξω και να περπατήσεις στα πάρκα και μονοπάτια της γειτονιάς σου. Οι μελέτες δείχνουν ότι η επαφή με την φύση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της προσοχής. Μπορεί επίσης να αυξήσει την αίσθηση της ευημερίας, ειδικά αν είσαι εναρμονισμένος με τη φυσική ομορφιά γύρω σου.

dog

Η γυμναστική

Η βόλτα με τον σκύλο σου, δεν αποτελεί μόνο άσκηση για το σκυλάκι σου, αλλά και για εσένα. Αν βγαίνεις καθημερινά βόλτα με το κατοικίδιο σου, θα αρχίσεις και εσύ να αισθάνεσαι καλύτερα, αφού ταυτόχρονα θα βρίσκεσαι σε κίνηση. Είναι γνωστό ότι το περπάτημα είναι η καλύτερη γυμναστική, για όλες τις ηλικίες. Και η γυμναστική επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας. Άρα, 2 σε 1! 

dog

Τα συναισθήματα

Τέλος, τα συναισθήματα που έχεις εσύ ως ιδιοκτήτης πηγαίνουν και στο σκύλο σου. Τα κατοικίδια λαμβάνουν τα vibes του ιδιοκτήτη τους. Αν νιώθεις λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη χαρά, έτσι θα νιώσει και ο σκύλος σου. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες νιώθουν περισσότερη χαρά όταν πιστεύουν ότι κάνουν το κατοικίδιό τους να νιώθει και αυτό καλύτερα. Αποτελεί επομένως, μία αλυσίδα συναισθημάτων. Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το βαθύ δέσιμο με το σκυλάκι σου.. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Μαθήματα ζωής που παίρνουμε από έναν σκύλο

Her News

Όταν τα ζώα κλέβουν την καρδιά των πολιτικών – Ο Πίνατ, η Καλυψώ και τα άλλα διάσημα τετράποδα

Her News

7 επικίνδυνα αντικείμενα που δεν πρέπει να μασάνε οι σκύλοι

Her News