HerNews.gr
Pets

Μαθήματα ζωής που παίρνουμε από έναν σκύλο

Η ζωή με έναν σκύλο δεν είναι περίπλοκη, αντίθετα είναι χαρούμενη και απλά. Κάτι που μερικές φορές μας λείπει σε εμάς τους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, πρέπει να δώσουμε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τα σκυλιά μας καθοδηγούν στη ζωή ζώντας μια ευτυχισμένη ζωή. Λάβετε υπόψη τα πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από έναν σκύλο. 

1. Ζήστε τη στιγμή

Τα σκυλιά δεν ανησυχούν για το παρελθόν ή δεν αγχώνονται για το μέλλον. Επικεντρώνονται στο να τους πετάτε τη μπάλα και παίζουν! Αρχίστε κι εσείς να είστε πιο χαλαρές και να μην προγραμματίζετε τα πάντα. Απολαύστε την κάθε στιγμή, κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας. 

2. Τρέξτε και παίξτε καθημερινά

Τα σκυλιά επιδεικνύουν την τρέλα τους, ενώ οι άνθρωποι έχουν διδαχθεί να κάθονται ακίνητοι και να μειώνουν την ενέργειά τους. Η συσσώρευση μπορεί να μετατραπεί σε άγχος, το οποίο ξεχνάμε εύκολα να αντιμετωπίσουμε με τις φυσικές και απαραίτητες ορμόνες του σώματος, τις ενδορφίνες! Βγάλτε τον εαυτό σας έξω μια βόλτα, όπως κάνετε με τον σκύλο σας. Πηγαίνετε κάπου όμορφα και περάστε ωραία.

3. Αγάπη άνευ όρων

Ο σκύλος σας σας γνωρίζει στα καλύτερα και στα χειρότερα σας. Οι δύσκολες στιγμές μπορεί να είναι αυτές που ευνοούν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μαθαίνοντας να είστε υπομονετικές με τους φίλους σας (και τον εαυτό σας) σας υπενθυμίζει ότι όλοι αξίζουν να αγαπιούνται.

4. Να είστε πιστές 

Ο σκύλος θα πέθαινε για τον άνθρωπο. Τα σκυλιά γνωρίζουν την αξία ενός καλού φίλου. Ξέρουν ποιος είναι εκεί για να τους ταΐσει και να τους αγκαλιάσει στο τέλος της ημέρας. Αναπτύξτε βαθιές σχέσεις και δουλέψτε σε δύσκολες στιγμές με τους ανθρώπους που έχουν σημασία. Μιμηθείτε την αγάπη που παίρνετε από τον σκύλο σας. 

5. Μην κρατάτε κακία

Αυτό είναι επίσης ένα καλό μάθημα που μπορείτε να πάρετε από τον σκύλο σας. Ό,τι κι αν γίνει ο σκύλος πάντα θα σας αγαπάει και δεν περιμένει καμία ανταπόδοση.

Κοκόνι: Η ελληνική ράτσα σκύλου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πως να φροντίσετε τα ψάρια στη γυάλα: Συμβουλές και πρακτικές φροντίδας

HerNews ka

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων όταν κάνει ζέστη

HerNews ka

Βαγγέλης Ισμυρλής: Ο σεφ των τετράποδων

Her News