HerNews.gr
Health

Μέρες Άδειας: Πως να ξεκουραστείτε και να αφήσετε το άγχος πίσω σας

rest

Αν έχεις λίγες μέρες άδειας αυτό τον καιρό λόγω Πάσχα, φρόντισε να ξεκουραστείς πραγματικά.

Πως θα το πετύχεις αυτό; Ακολουθώντας τα παρακάτω τις ημέρες της άδειας σου..

Λιγότερο check στα mails

Αν δουλεύεις μέσω τηλεφώνου και έχεις ένα mail που δε σταματά να δέχεται εισερχόμενο, απενεργοποίησέ το για τις ημέρες που απουσιάζεις. Ακόμα και αν δεν τα διαβάσεις, σου δημιουργείται ένα άγχος έστω και στο άκουσμα της ειδοποίησης του mail. Και αυτό αρκεί για να χαλάσει τις καλοκαιρινές στιγμές σου.

Ύπνος & καλό φαγητό

Είναι η ευκαιρία σου , τώρα που είναι περίοδος άδειας , να κοιμηθείς λίγο παραπάνω, και να φας λίγο παραπάνω. Είναι γεγονός ότι ο καλός ύπνος και το καλό φαγητό μας κάνουν χαρούμενους και μας ανεβάζουν την ψυχολογία. Και δεν θα συμβεί μόνο αυτό. Ξεκουράζοντας το σώμα σου, και γεμίζοντας το στομάχι σου, θα έχεις και περισσότερη δύναμη να γυρίσεις στην δουλειά σου μετά την άδεια. Πρόσεχε όμως, μην το παρακάνεις, ούτε με τον ύπνο ούτε με το φαγητό. 

rest

Βόλτα στην φύση 

Έρευνες έχουν δείξει μία σύνδεση μεταξύ φύσης και θετικών αλλαγών στη διάθεση, όπως η αυξημένη ενέργεια και χαρά. Η Εταιρία Αμερικανικής Καρδιάς ενθαρρύνει τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο έξω ώστε να μειώσουν το άγχος. «Έχουμε ακόμα βαθιά σύνδεση με τη φύση, παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας». Για αυτό, βγες στην φύση όσο περισσότερο μπορείς τις μέρες άδειας σου. 

rest

Δημιούργησε αναμνήσεις

Όσο λίγες και αν είναι οι μέρες της άδειας σου, φρόντισε να δημιουργήσεις αναμνήσεις. Οι όμορφες αναμνήσεις θα αποτελέσουν “καύσιμο” για όταν επιστρέψεις στην δουλειά. Θα σου εξηγήσουμε γιατί. Γιατί η επιστροφή στην δουλειά θα συνοδευτεί από όμορφες στιγμές που θα έχεις κρατήσει στο μυαλό σου. Οι όμορφες στιγμές που θα θυμάσαι από τις μέρες άδειας θα σου δίνουν χαρά, ενέργεια και όρεξη για δουλειά. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τι να τρώτε και να πίνετε όταν είστε κουρασμένες

Her News

Βιταμίνη B12: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Her News

Αλλεργίες της άνοιξης: 9 φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν

HerNews ka