HerNews.gr
Ελλάδα

Τουρισμός: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα αυτό το καλοκαίρι – Οι κρατήσεις ξεπερνούν τα ρεκόρ του 2019

Ψήφο εμπιστοσύνης, στήριξης και ελπίδας στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας όπου δεν είναι άλλος, αλλά ο τουρισμός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε στην επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τον κ. Κικίλια και την κ. Ζαχαράκη, για την πορεία του Τουρισμού.

.

Το φετινό ελληνικό καλοκαίρι αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ. Καθώς όλοι οι δείκτες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικοί και υπάρχει αισιοδοξία ότι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο για την ελληνική Οικονομία.

Για τους επαγγελματίες του κλάδου, για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού και για όλη την ευρύτερη αγορά που τροφοδοτεί το τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με στοιχεία από το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου, τέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια, στα Χανιά, στη Ρόδο, στη Ζάκυνθο και στην Κω, δέχτηκαν περισσότερους τουρίστες από την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2019.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Τουρισμού στη «Βραδυνή της Κυριακής». Οφείλεται στο ότι η στρατηγική της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού στηρίχτηκε στο να ξεκινήσει φέτος νωρίτερα από ποτέ η τουριστική περίοδος. Έχει γίνει σκληρή δουλειά για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επίσης, και η ανάδειξη νέων προορισμών σε όλη τη χώρα εντάσσονται στις στρατηγικές κινήσεις για το 2022.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απευθείας πτήσεις των αμερικανικών αερογραμμών ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ, στις 7 Μαρτίου. Aναμένεται να μεταφέρουν στην Ελλάδα περίπου 470.000 ταξιδιώτες. Στο υπουργείο Τουρισμού δίνουν μεγάλη σημασία στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, οι Αμερικανοί τουρίστες αναδεικνύονται σε αυτούς που ξοδεύουν περισσότερο για καταναλωτικές αγορές.

Και ένα άλλο στοίχημα του υπουργείου Τουρισμού που σκοπεύει να κερδίσει, είναι η προσέλκυση τουριστών που καταναλώνουν περισσότερο και άρα στηρίζουν την ελληνική Οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο επικήδειος του γιού του Παύλου

HerNews ka

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας με έμφαση στις γυναίκες

Her News

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός για τη δολοφονία της Άννας Ιβάνκοβα

HerNews ka