HerNews.gr
Ψυχολογία

Slow Living: Ήρθε η ώρα να βάλεις μια “παύση” σε ό,τι κάνεις

happy

Το slow living είναι ένα κίνημα ευεξίας, μια φιλοσοφία για πιο όμορφη ζωή.  Έρχεται σε αντίθεση με το κίνημα του busyness. Αντιτίθεται στην αντίληψη ότι πετυχημένος είναι αυτός που δουλεύει πολύ, που κάνει πολλά, που δεν έχει χρόνο, που «τρέχει» διαρκώς.

Slow living σημαίνει να ζούμε την κάθε στιγμή και να μην βιαζόμαστε να προχωρήσουμε στην επόμενη. Να μείνουμε για λίγο στάσιμοι σε αυτό που ζούμε τώρα και όχι εκείνο που μπορεί ή όχι να έρθει μετά.

happy

Πόσο εύκολο είναι να υιοθετήσει κανείς έναν αργό τρόπο ζωής, όταν όλα γύρω μας τρέχουν ασταμάτητα απ’ το πρώτο κιόλας λεπτό που ξεκινάει η μέρα μας; Πώς βάζει κανείς stop και αρχίζει να απολαμβάνει αυτό που συμβαίνει εκείνη τη χρονική στιγμή στη ζωή του; Ακολουθώντας μερικά βήματα που μπορεί ο καθένας εύκολα να εντάξει στην καθημερινότητά του, εάν και εφόσον επιλέξει και συμφωνήσει με τον εαυτό να αρχίσει να ζει αργά:

happy

Γεύμα χωρίς περισπασμούς

Απολαμβάνεις το μεσημεριανό σου μπροστά απ’ την τηλεόραση ή έχοντας δίπλα το κινητό σου; Μήπως τρως και παράλληλα συνεχίζεις να δουλεύεις στον υπολογιστή σου; Ένας τρόπος για να υιοθετήσεις τον αργό τρόπο ζωής είναι να σταματήσεις να τρως βιαστικά. Kαι να αρχίσεις να το κάνεις πιο συνειδητά. Να αφήσεις στην άκρη τους όποιους περισπασμούς και για λίγο να μην σε νοιάζει τίποτα άλλο εκτός απ’ το γεύμα που έχεις μπροστά σου.

Διαλογισμός

Η αλήθεια είναι ότι και η έντονη άσκηση σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, ωστόσο η πρακτική της yoga και του διαλογισμού, είναι θα λέγαμε απαραίτητη τη σήμερον ημέρα. Και στις δύο πρακτικές, αφήνουμε για λίγο στην άκρη της σκέψεις μας και επικεντρωνόμαστε στις κινήσεις, το σώμα και το μυαλό μας.

Οργάνωση

Τι σχέση μπορεί να έχει η οργάνωση με το slow life; Η οργάνωση συνδέεται άμεσα και με την ηρεμία του νου, ενώ συμβάλλει και σε κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Με την οργάνωση μαθαίνεις τι χρειάζεσαι και τι όχι, με τι μπορείς να ζήσεις και με τι όχι. Ξεκίνα με την οργάνωση του γραφείου σου, συνέχισε με την οργάνωση της ντουλάπας σου και σιγά-σιγά θα αρχίσεις να βάζεις σε μια τάξη και τη ζωή σου.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά ευτυχίας: Μικρές καθημερινές πράξεις που θα σε ανεβάσουν ψυχολογικά

Her News b

Ο φόβος της απόρριψης: Τι μπορούμε να κάνουμε

Her News

Σχέση μητέρας – κόρης: Οι χρυσές συμβουλές

Her News