HerNews.gr
Γνώμες

Το Κυριακάτικο πρωινό έχει άρωμα καφέ καρύδα και καλοκαιρινό αεράκι

kalokairi

Εντάξει φέτος δεν το λες ακριβώς αεράκι, μιας και τα μποφόρ είναι πολλά, όμως αυτή η γλυκιά νότα δροσιάς ανάμεσα σε ημέρες με καύσωνα, είναι η επιτομή του καλοκαιριού. Ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα ανάλαφρο πρωινό και άρωμα καρύδας, Κυριακή πρωί.

Χμ ναι, δημιουργώντας την υπέροχη καλοκαιρινή αίσθηση, χρειαζόμαστε τα εξής στοιχεία: Παγωμένο καφέ με άρωμα καρύδας, δροσερό κυριακάτικο πρωινό σε σπίτι που μυρίζει φρεσκάδα και τη θάλασσα κάπου να φαίνεται πίσω από το παράθυρο ή κάπου που να μπορείς να φτάσεις άμεσα και να βρέξεις τα πόδια σου στην άμμο.

Γράφει η Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου

Η αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης μετά από μια έντονη εβδομάδα ή η ελαφρότητα των διακοπών που φτάνει στην κορύφωσή της, έρχεται την Κυριακή. Την Κυριακή όπου τα σεντόνια είναι δροσερά, οι κινήσεις λίγο πιο αργές και χαλαρές και τα μάτια βαριά από τον ξεκούραστο ύπνο.

Αυτό το πρωινό που λαχταρούσες να φας όλη την εβδομάδα και η αγαπημένη σου μουσική να παίζει στο παρασκήνιο.

kalokairi

Τα ξυπόλητα πόδια σε δροσερό δάπεδο που με χαρά αναμένουν τον πρώτο καφέ της ημέρας και έτσι κουνιούνται χαρούμενα και ρυθμικά στον ρυθμό του τραγουδιού.

Η Κυριακή για πολλά χρόνια, ως παιδί κυρίως, δεν ήταν και η αγαπημένη μου ημέρα. Την θεωρούσα κάπως ουδέτερη μιας και ήταν ημέρα προετοιμασίας της ψυχολογίας μου για την εβδομάδα. Όμως μερικά χρόνια αργότερα, το συμπέρασμά μου για την πρώτη ημέρα της εβδομάδας – άντε αν σε τάραξα την τελευταία της εβδομάδας, παίζει ρόλο και η οπτική παιδιά – έχει αλλάξει.

Πλέον οι Κυριακές μου δημιουργούνται από εμένα για εμένα με σκοπό να με φροντίσουν και να μου δώσουν λίγο χώρο περισσότερο στο να ξεκουραστώ. Τα πάντα τρέχουν. Αλήθεια, όλος ο κόσμος τρέχει και αν αφεθείς εννοείται μπορείς να παρασυρθείς στη δείνη του και να τρέχεις στροβιλίζοντας και εσύ μαζί του.

Θέλει δύναμη μυϊκή και πνευματική να περπατήσεις, έστω για λίγο και όχι μόνο να τρέχεις. Και σίγουρα μπορείς να το πετύχεις κάθε ημέρα της εβδομάδας, ξεκινώντας – γιατί όχι, – από μια καλοκαιρινή Κυριακή με το πρωινό της ξεκίνημα!

proino

Φτιάξε κρύο καφέ, άσε το σπίτι να αεριστεί και να μυρίσει με άρωμα φρεσκοφτιαγμένου πρωϊνού, φόρεσε κάτι άνετο και απόλαυσε τον εαυτό σου.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Το καλό σε περιμένει στη γωνία

Her News

Σύνδρομο Down: Don’t bring me DOWN!

Her News

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Her News