HerNews.gr
Αφιερώματα

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα γεννήθηκε “το πιο λαμπρό αστέρι”

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Σαν σήμερα (20/7/1934) γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Μαρούσι της Αττικής. 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέρασε δύσκολα ήδη από την παιδική της ηλικία, αφού ο πατέρας της δολοφονήθηκε κατά  τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Εκείνη ήταν η μοναδική κόρη στην οικογένεια και είχε δύο αδέρφια, τον Αντώνη και τον Τάκη.

Η αγάπη της στην υποκριτική αποδείχθηκε όταν έδωσε κρυφά από την μητέρα της εξετάσεις το 1952 για μπει στη δραματική σχολή. Πρώτος της ρόλος ήταν στο “Κατά φαντασία ασθενή”. 

Το πρώτο της βραβείο ήρθε στο πρώτο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την μοναδική ερμηνεία της ως Μανταλένα το 1960. 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο γάμος της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ταλαντούχας ηθοποιού είναι πως στις 18 Γενάρη το 1965 παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. 

Αλίκη Βουγιουκλάκη
cyprusalive.com

 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφερε στον κόσμο τον γιό τους Γιάννη, αλλά πήρε  διαζύγιο με τον Δημήτρη Παπαμηχαήλ το 1975. Μετά από λίγα χρόνια παντρεύτηκε ξανά με τον επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη. Ωστόσο, το ζευγάρι προσπάθησε να το κρατήσει τότε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και το αποκάλυψε εκείνη σε συνέντευξη της στο Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Στην θεατρική παράσταση «Εβίτα» γνώρισε τον Βλάσση Μπονάτσο, αλλά η σχέση τους δεν κράτησε πολύ καιρό. Ο Κώστας Σπυρόπουλος ήταν ο τελευταίος της σύντροφος. 

Αλίκη Βουγιουκλάκη και επαγγελματική πορεία

“Το πιο λαμπρό αστέρι” που τη χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η Αλίκη στο Ναυτικό, Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης, Χτυποκάρδια στο θρανίο, Τι πιο λαμπρό αστέρι, Υπολοχαγός Νατάσα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη
cyprusalive.com

Η τελευταία της θεατρική παράσταση ήταν “Η μελωδία της ευτυχίας”, αφού στις 23 Ιουλίου 1996, τρεις μέρες μετά τα γενέθλια της  έχασε τη μάχη με τη ζωή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Οι γιαγιάδες της Κρήτης κάνουν τραπ και γίνονται viral!

Her News

Ο πρώτος ιαπωνικός κήπος της Αθήνας είναι γεγονός!

Her News

Ποιος ποιος; Ο Λεκτικός! – Η ανάρτηση του Rack για τα 13 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του

HerNews ka