HerNews.gr
Pets

Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Υιοθέτησε κι εσύ ένα αδεσποτάκι

Σήμερα γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Ένα ζώο δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να γνωρίζετε, ότι η αγορά ή η υιοθεσία του, είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή σας. Ως ιδιοκτήτης ζώου είστε νομικά υποχρεωμένος να διασφαλίσετε την κάλυψη όλων των αναγκών για την ευζωία του. Σε αντίθετη περίπτωση, διαπράττετε αδίκημα, που τιμωρείται από το νόμο.

Ο Ανάδοχος φιλοξενεί ένα ζώο για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί και έχει τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη.

Η αγπαη για τα ζωάκια αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας και προάγει τον σεβασμό στη ζωή. Την κάθε ζωή. Ταυτόχρονα υπάρχουν στοιχεία από έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι η παρουσία των κατοικίδιων στη ζωή μας συμβάλλει θετικά σε ορισμένες πτυχές της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας. 

Υπάρχει ένα βλέμμα που ξεχειλίζει αφοσίωση, ευγνωμοσύνη και αγάπη… Είναι το βλέμμα του αδέσποτου, ενήλικου σκύλου που έχει αγαπηθεί από μία οικογένεια κι έχει γίνει μέλος της… Αυτό το βλέμμα λοιπόν είναι ανεκτίμητο!

Η Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας για τα Δικαιώματα των Ζώων (ISAR), μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Αυγούστου (20 Αυγούστου 2022), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς.

Η υπερπληθυσμός των κατοικίδιων ζώων αποτελεί κοινό ζήτημα ανησυχίας για τους οργανισμούς προστασίας των ζώων.

Εκατομμύρια ανεπιθύμητες γάτες, σκυλιά, γατάκια και κουτάβια θανατώνονται κάθε χρόνο, αλλά αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Η ISAR τονίζει τη σημασία της στείρωσης ζώων για να τα αποτρέψει από την ανεπιθύμητη αναπαραγωγή και υποστηρίζει την δημιουργία καταφυγίων ζώων.

Με την πάροδο των ετών η δημοτικότητά της Διεθνούς Ημέρας Αδέσποτων συνεχώς αυξάνεται.

Το 2022 θα γιορταστεί σε περισσότερες από πενήντα χώρες όλων των ηπείρων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν υιοθεσίες αδέσποτων, διαγωνισμούς και περιπάτους ζώων, συγκεντρώσεις και ολονυχτίες για τα δικαιώματα των ζώων.

Υιοθετήστε ένα από τα εκατοντάδες ημίαιμα ζωάκια που περιμένουν να τα πάρετε σπίτι σας, και δεν θα το μετανιώσετε…! Η υιοθεσία ενός αδέσποτου σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι millennials αγαπούν τα κατοικίδιά τους πιο πολύ από τους συγγενείς τους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πράγματα που κάνουν οι σκύλοι για να τραβήξουν την προσοχή

Her News

Καλοί λόγοι για να πάρετε γάτα στο σπίτι

Her News

Πως να κάνετε μπάνιο την γάτα σας ακόμη και αν μισεί το νερό

HerNews ka